Narva haigla õendusabi osakonnas kehtib koroona leviku tõttu ajutine külastuskeeld

Copy
Narva haigla.
Narva haigla. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

COVID-19 laialdase leviku tõttu kehtib Narva haigla õendusabi osakonnas patsientide külastamise keeld. Erand tehakse vaid väga raskes seisundis patsientide puhul: nende juurde on 15 minutiks lubatud üks maskiga külastaja. Spetsialistide kinnitusel ei ole ülejäänud patsientidel ja piirilinna elanikel üldiselt siiski põhjust tavapärasest rohkem muretseda.

Narva haigla õendusabi osakonnas on ravil pidevat hooldust vajavad ja peamiselt eakad inimesed. Haigla infektsioonikontrolli arst Jekaterina Nešpanova ütles Põhjarannikule, et 28. augusti hommikuse seisuga oli osakonnas ravil üheksa koroonapatsienti ning üks koroonahaige ka infektsiooniosakonnas. Haigeid on ka Narva haigla personali seas, ent neidki pole palju, nii et haigla tuleb olukorraga toime.

"Haiglasiseseid nakatumisjuhtumeid esineb teisteski haiglates: sugulased tulevad haiget vaatama, nakatavad patsiente ja selle tagajärjel nakatub ka haigla personal. Seetõttu kehtestasimegi patsientide ja personali kaitseks külastuskeelu," selgitas Nešpanova.

Ta rõhutas, et koroona ei ole suvelgi kuskile kadunud, ent koroonapatsientide üle ei peeta eraldi arvestust, nagu tehti pandeemia ajal.

Riskirühma kuuluvad inimesed saavad praegu end COVID-19 vastu vaktsineerida tasuta, vaktsiinid on olemas. Terviseametist on lähipäevil oodata infot edasise hooajalise vaktsineerimispoliitika kohta.

Jekaterina Nešpanova sõnul on olukord COVID-19ga nii Narva haiglas kui ka regioonis üldiselt rahulik ning inimestel tuleks tavapäraselt järgida kätehügieeni ja köhaetiketti ning haigena koju jääda.

"Kui üks inimene haigestub ja koju jääb, on see hea, aga kui ta tööle läheb ja seal kümmet kolleegi nakatab, siis jääb kõik seisma. Peamine on viirusi mitte levitada, sestap olemegi praegu patsientide külastust piiranud. Muidu tuleb üks sugulane, aevastab korra, palatis aga on neli pensionäri ja haigeks jääb korraga neli inimest," selgitas Nešpanova.

Tagasi üles