OÜ Narva Gate, mille territoorumil leidsid mullu aset nii teatrilavastus "Kremli ööbikud", festivali "Station Narva" kontserdid kui ka paljud muud kultuuri- ja spordisündmused, pälvis teisipäeval Eesti aasta kultuurisõbra tiitli.

Kultuuriminister Indrek Saar tunnustas OÜd Narva Gate abi eest Tartu Uuele Teatrile suurlavastuse "Kremli ööbikud" väljatoomisel ja Narva kunstiresidentuuri loomisel ning toetuse eest esimese "Station Narva" festivali korraldamisel. 

Valgusinstallatsioon "Taevas Narva kohal" Aleksandri kirikus.
Valgusinstallatsioon "Taevas Narva kohal" Aleksandri kirikus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kogu Eesti peale viie tiitlisaaja seas oli ka Kiviõlis ja Sillamäel ettevõtteid omav Heiti Hääl, keda tunnustati  maailma tippmuusikutest koosneva Põhjamaade sümfooniaorkestri tegevuse toetamise ja  eriprogrammide toetamise eest. Heiti Hääle toetusel leidis novembris Narvas Aleksandri kirikus aset festival "Aleksandri hääl", mis toimus kiriku taasavamise auks. Sel puhul valmis ka valgusinstallatsioon "Taevas Narva kohal".

Ülejäänud kolm aasta kultuurisõbra tiitli saajat olid  Maarja Oviir-Neivelt, Meelis Kubits, Sylvia Kistler-Thompson ja Andrew Thompson. Aasta kultuurisõber saab olla organisatsioon või isik, kes on eelnenud aasta jooksul kultuurivaldkonna toetamisse enim panustanud.

Alates 2011. aastast väljaantava kultuurisõbra tiitli pälvisid 31 organisatsiooni või isikut, kes on eelnenud aasta jooksul andnud ulatusliku mõjuga panuse kultuurivaldkonda. Nende seas oli ka Saka mõisa omanik Tõnis Kaasik, kes avas eelmisel aastal mõisa territooriumil mälestusmärgi baltisakslastele ja on mõisas aastate jooksul korraldanud lugematul arvul kultuuriüritusi.

Kommentaarid
Copy