Teed on neljapäeval väga libedad

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeolud neljapäeva hommikul Tallinna-Narva maanteel Konjul.
Teeolud neljapäeva hommikul Tallinna-Narva maanteel Konjul. Foto: kuvatõmmis: tarktee.ee

Maanteeameti teatel esineb neljapäeval teedel laialdaselt jäidet.

Ilmateenistus on hoiatab neljapäeval kogu Eestis jäiteohu eest. Ida-Virumaal tugevneb loodetuul puhanguti 15, rannikul kuni 20 m/s ja õhutemperatuur langeb alla 0°C. Teedel tekib kiilasjää!

Hommikul olid Põhja- ja Kesk-Eestis teekatted jätkuvas sajus kõikjal lumised. Eesti lääneosas oli sadu läinud üle vihmaks ning suuremad teed soolamärjad või märjad ning valdavalt puhtad. Ida-Virumaal oli tuisku. Lääne pool sadas enamasti vihma, ida pool lörtsi ja lund. Tihe sajuala kattis hommikul Eesti läänepoolse osa ning liikus aeglaselt ida poole.

Ilmaprognoosi kohaselt jätkub päeval pilves ja sajune ilm. Keskpäevaks läheb sadu kõikjal valdavalt üle vihmaks ja lörtsiks.  Pärastlõunal lääne poolt alates vihmasadu järk-järgult lakkab, kuid võib jälle lumesajuks üle minna. Laialdaselt on jäidet. Teeolud püsivad muutlikud.

Maanteeamet tuletab meelde, et lumistel teedel tuleb hoida piisavat pikivahet.  "Kui suudad välja lugeda eesliikuja registreerimisnumbri, on vahemaa ohtlikult lühike," andis maanteeamet soovitus pikivahe hindamiseks.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles