Utria dessant liigub Narva suunas

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede õhtul kella viie ajal oli esimesena startinud Tallinna maleva Kalevi malevkond jõudnud kontrollpunkti, kus pandi proovile nende lahingutehnika tundmine.
Reede õhtul kella viie ajal oli esimesena startinud Tallinna maleva Kalevi malevkond jõudnud kontrollpunkti, kus pandi proovile nende lahingutehnika tundmine. Foto: Annely Kauril

Reede õhtul oli Utria dessandil konkurentsi jäänud 22 võistkonda, kes jätkasid liikumist Narva suunas, kus laupäeva hommikul toimub viimase katsumusena lõpujooks. 

Tänavuaastane Utria dessant toimub täpselt samal ajal kui reaalne dessant sada aastat tagasi. Ka osaline trassikoridor on kasutuses just samamoodi. 

Selleaastane võistlus on linnulennult 60 kilomeetri pikkune. Küll on sel aastal varasemast rohkem kontrollpunkte, kus tuleb lahendada erisuguseid ülesandeid. Võitja selgub selle põhjal, kes on nende lahendamises kõige parem, tuleb kontrollpunktidesse nendele ettenähtud ajal ning ei jää vastutegevusele ette. 

Eile õhtul kella viieks jõudsid võistlejad seitsmendasse kontrollpunkti, kus pandi proovile nende lahingutehnika tundmine. 

Selleks kellaajaks oli startinud meeskondadest alles 22. Kokku alustas teekonda 28 võistkonda. 

Liidrikohta hoidis kuuenda kontrollpunkti järel Pärnumaa maleva 1. võistkond. Kohe nende kannul oli Järva 1. ja Jõgevamaa 1. võistkond. Välisvõistkondadest oli selleks ajaks rajal veel vaid Poola meeskond. Peale nende startisid veel kaks Hollandi võistkonda ja üks Läti võistkond. 

Utria dessant finišeerub laupäeva hommikul Narvas Kreenholmi juures. Viimasena tuleb meestel teha lõpujooks. Start avatakse kell 8.

Kell 11 saab Utria dessandi mälestusmärgi juurest alguse Soome Vabariigi saatkonna korraldatud Eskola jooks. 21,1 km pikkuse poolmaratoniga tähistatakse Soome vabatahtlike 1. kompanii teekonda kapten Anto Eskola juhtimisel marsruudil Udria − Laagna − Riigiküla − Narva raekoja plats.

Kell 14 toimub Kreenholmi kõrval Narva vabastamise näidislahing.  

Võistluse "Utria dessant 2019" autasustamine toimub kell 16 TÜ Narva kolledžis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles