Ida-Virut esitletakse Soome turismimessil varjatud aardena

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen.
Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen. Foto: Matti Kämara

Reedel Helsingis alanud turismimessil "Matka 2019" esitletakse külastajatele tosinat peidetud aaret üle maailma. Ida-Virumaa on üks väljavalitutest.

Põhjanaabrite tänavune turismimess keskendub seiklushimulisele reisijale, kes soovib avastada kohti ja kogemusi, mis on tundmatud ja põnevad. Messil tõstetakse esile riigid, linnad, majutuskohad ja kogemused, mis selle kirjeldusega sobivad ning mida massid ei ole veel avastanud, selgitas Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen.

Praktikas näeb see välja nii, et külastajad saavad aardekaardi, mille abil peavad 12 messiboksis peidetud aarde üles otsima, osaledes sealjuures auhinnamängus.

"Saame rohkem inimesi oma boksi ja meie ülesanne on seda ära kasutada ning Ida-Virumaad müüa. Kutsume neid turismiklastri uudiskirjaga liituma ja saame sel moel juurde uusi huvilisi, kellele oma pakkumisi saata," rääkis Jalonen.

Tema sõnul osaleb tänavu messil erakordselt suur soome keelt valdav Ida-Virumaa meeskond − 15 inimest. "See näitab, et Ida-Viru turismiettevõtjad tähtsustavad aina rohkem soome keele oskust ja me pingutame ühiselt Soome turu nimel. Kõik osalejad saavad messilt lisainfot ja tagasisidet, mida Soome kliendid meilt ootavad."

Toila spaahotelli müügijuht Kärt Purga on käinud Soome turismimessil aastaid. "Seekord Lääne-Virumaa esindajad omavahelises vestluses imestasid, mis meil siin toimub, sest nende boksi külastajad küsivad pidevalt Ida-Virumaa kohta."

Jalonen arvas, et see on seotud 2017. aasta lõpus alanud Soome meedia vallutamisega. "Ida-Virumaast on olnud Soome meedias nii palju kajastusi ja see on hakanud tulemusi andma." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles