Narva linnus suleti üksikkülastajatele

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnus on ajutiselt üksikkülastajatele suletud.
Narva linnus on ajutiselt üksikkülastajatele suletud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva muuseumlinnus on rekonstrueerimistööde tõttu kuni aprilli alguseni üksikkülastajatele suletud, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Linnusesse pääsevad endiselt ekskursioonigrupid ja haridusprogrammidest osavõtjad koos saatjaga, piirangu põhjuseks on linnuse lõunatiivas alanud rekonstrueerimistööd.

Rajatakse uus trepikoda koos liftiga, et kõigil külastajatel oleks pärast taasavamist kergem pääseda linnuse uuele püsinäitusele. Püsinäitus avatakse juulis, üksikkülastajaid lubatakse Narva linnusesse aga juba aprillis, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Narva muuseumi direktor Ivo Posti ütles, et inimest, kes tuleb perega või üksi, paraku sisse lasta ei saa. "Trepikodasid võetakse maha, on mõned loetud liikumisteed ja meil ei ole mõtet linnust hakata ära sildistama ja iga nurga peale inimest panema. Seetõttu on mõistlikum ja ratsionaalsem lihtsalt lasta inimesi saatjaga sisse, kas giidiga või lihtsalt saatjaga. Kaks kuud, veebruar ja märts," selgitas ta.

Selleks ajaks on lõppenud mõlemas trepikojas suured remondid ja liftid töötavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles