Kiviõli suusamäel käijad said majutuskohti juurde

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosi puhkemajast avaneb Kiviõli seikluskeskusele vaade hoopis teisest küljest kui Tuhamäe hostelist. Majutuskohad asuvad sama mäe eri külgedel.
Rosi puhkemajast avaneb Kiviõli seikluskeskusele vaade hoopis teisest küljest kui Tuhamäe hostelist. Majutuskohad asuvad sama mäe eri külgedel. Foto: Erakogu

Uue külalismaja said valmis vahetult laskumisnõlvade all olev Tuhamäe hostel ning poolteise kilomeetri kaugusele kerkinud uus Rosi puhkemaja, mis pakuvad leevendust talvistel nädalavahetustel, kui seikluskeskuse külastajatele napib ööbimiskohti. 

Ehkki Kiviõlis tegutseb juba mitu aastat kaks hostelit, mis kahe peale suudavad nädalavahetusel majutada 60 inimest, on talve kõrgperioodil nädalavahetustel ööbimiskohtadest nappus. Nii otsustaski Tuhamäe hostel laieneda uue külalismaja arvelt. 

Väiksemal omad eelised

Ehkki Tuhamäe hostelil on valmis plaan hosteli enda juurdeehituseks, otsustati 2012. aastal ehitatud 30kohalise majutusasutuse kõrvale ehitada eraldi väike puhkemaja, mis mahutab kuni kümme inimest. "Täiskasvanutel on mugav kuuekesi, kuid nii ülemisel kui ka alumisel korrusel on diivan, mida saab avada ja seal magada, ning siis on kohti kümme," rääkis Tuhamäe hosteli juht Kaja Kreisman. 

Selle aasta jaanuar oli meile läbi ajaloo edukaim.

Kaja Kreisman

Plaan ehitada suure maja kõrvale kuus väikest maja oli juba siis, kui hosteli eskiislahendust paberile joonistati. Huvi, mida eraldi külalismaja vastu tuntakse, näitab, et tegemist oli õige otsusega. "Eraldi külalismaja annab rohkem privaatsust," põhjendas Kreisman, miks seda teed mindi. Majakeses on peale väikese köögi ja pesemisruumi ka oma saun. 

Kohtade arvu tõstmine on hostelile oluline selleks, et müüa nädalavahetustel rohkem majutust. Kaja Kreisman tõdes, et sisuliselt müüvad nad majutust neljapäevast pühapäevani, sest muul ajal on huvi väike. Samas talvistel nädalavahetustel täitumusega probleeme pole ning toad on juba pikalt ette broneeritud ja kinni. 

Kui esimestel aastatel müüdi talvised nädalavahetused välja juba septembrikuus, siis vahepealsed nigelad talved seda trendi muutsid ja enim tehti broneeringuid jaanuaris. Kuna tänavu talvel tuli lumi maha juba detsembris, siis sel aastal on hostelil läinud väga hästi. "Selle aasta jaanuar oli meile läbi ajaloo edukaim," tõdes Kreisman. 

Tühjaks ei jää

Majutuskohtade põuda talvistel nädalavahetustel aitab alates veebruari algusest leevendada ka mäest poolteise kilomeetri kaugusel asuv Rosi puhkemaja. Ka see vast valminud majutuskoht mahutab kuni kümme ööbijat. Esimesed külalised on seal juba ära käinud ning ehkki tegemist on uue majutuskohaga, on vabu nädalavahetuse päevi saada vaid üksikuid. 

Seda, et külalismaja talvel tühjaks jääb, peremees Veiko Rosi ei karda. Suveks lubab ta maja juurde spordiplatse ja mänguväljakut, et siin saaksid aega veeta kas sõpruskonnad või suvepäevi pidada väiksemad ettevõtted. Mullu avatud elamuspark peaks samuti suvist täitumist kasvatama.

"Kõhutunde pealt ma ütleks, et aitas," vastas Kaja Kreisman küsimusele, kas elamuspark aitas ka suvel hostelit täita. Numbrid seda otseselt aga ei kinnitanud − kokkuvõttes oldi nii käibe- kui ka majutusandmete poolest ikka samal tasemel nagu varasematelgi aastatel. Küll kasvas näiteks peretubade müük ning nende inimeste arv, kes õhtul uksest sisse astusid ja tunnistasid, et neil polnud algul plaani ööbima jääda, kuid lastele meeldib keskus sedavõrd palju, et nad tahaksid järgmisel päeval tagasi minna. "See näitab, et teeme siin õigeid asju," tõdes ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles