Libedatel teedel saadud traumade arv on kasvanud

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väliselt isegi puhtad teed võivad praegu tegelikult väga libedad olla.
Väliselt isegi puhtad teed võivad praegu tegelikult väga libedad olla. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ehkki 15. veebruaril kella 13ks polnud Ida-Viru keskhaigla erakorralise meditsiini osakonda ühtegi libedal teel kukkumise tagajärjel trauma saanud patsienti pöördunud, tõdevad arstid, et viimase nädalaga on tänavatel kukkudes saadud traumade arv märgatavalt kasvanud.

8.-14. veebruarini fikseeriti 69 libedatel teedel kukkudes saadud traumat. Kannatanute seas oli 16 last ja 20 eakat inimest; kõige sagedamini vigastati pead, käsi, puusaluid ja roideid.

Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonispetsialisti Nadežda Ivanova sõnul võrdlesid nad neid andmeid jaanuari teise nädala (8.-15. jaanuar) andmetega. Siis valitses muutlik ilm ja seejärel kärgatas pakane, kuid olukord teedel ja tänavatel oli siiski parem. "Jaanuaris oli jääl kukkumistega seotud traumasid 49, kannatanute seas oli 12 last ja üle 65 aasta vanust isikut − see kinnitab, et traumade hulk on kasvanud peaaegu kolmandiku võrra."

Seetõttu manitsevad arstid inimesi võimalikult ettevaatlikud olema. Võimaluse korral tuleks vältida kõrgete kontsadega jalanõude kandmist ning eelistada täkkelise tallaga raskeid jalatseid. Kõndides ei tasuks kiirustada ja käsi taskutesse panna − nõnda on lihtsam tasakaalu hoida. Eakatel inimestel soovitatakse erilise vajaduseta kiilasjääga väljas mitte käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles