"Tõde ja õigus" lööb kinos Amadeus rekordeid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tõe ja õiguse" peategelased Andres Paas (Priit Loog) ja Pearu Murakas (Priit Võigemast).
"Tõe ja õiguse" peategelased Andres Paas (Priit Loog) ja Pearu Murakas (Priit Võigemast). Foto: filmi.ee

Tänavu 20. veebruaril esilinastunud Tanel Toomi esimene täispikk mängufilm "Tõde ja õigus" lööb rekordeid ka Jõhvi kontserdimaja kinos Amadeus − praeguseks on filmile pileti ostnud juba 883 inimest ja aset on leidnud ka kohtumine autoriga.

Kontserdimaja müügispetsialisti ja kino Amadeus programmijuhi Anastassia Kozulina sõnul pole kunagi varem kino ajaloos saalid nii mitmele seansile varem välja müüdud olnud, kui on nüüd "Tõe ja õiguse " puhul.

21. veebruaril oli kinos Amadeus filmi eellinastus, sest ametlikult jookseb film üle Eesti kinodes 22. veebruarist. Kolmapäevaks, 27. veebruariks oli kinos Amadeus filmi vaatamas käinud juba 658 inimest ja tulevateks seanssideks oli müüdud ette 225 piletit. 

26. veebruaril toimus eriti pidulik seanss, sest kohal oli ka filmi režissöör Tanel Toom, kes vastas pärast pikka filmi (2 tundi ja 45 minutit) veel paljudele saalist tulnud küsimustele ning seletas oma nägemust filmist − ehkki on ise idee pooldaja, et kui film saab n-ö karpi, hakkab ta elama oma elu ning see, kuidas vaataja filmi mõistab, on sageli ka autorile põnev kuulata. 

"Tõde ja õigust" näeb kinos Amadeus veel vähemalt 28. veebruaril ja 5., 7., 11. märtsil ning Kozulina sõnul tuleb lisaseansse, kui vaatajaid jätkub.

Teistest filmidest on tänavu osutunud populaarseks "Klassikokkutulek 3", mida viiel seansil vaatas kokku 681 külastajat. See ei löönud küll mulluse filmi "Klassikokkutulek 2" rekordit − seda vaatas samuti viiel seansil 696 inimest. Mullune populaarseim film kinos Amadeus oli "Eia jõulud Tondikakul", mida vaatas kokku 784 inimest. Eelmisel aastal oli populaarne veel "Seltsimees laps", mida vaatas 579 inimest.

Järgmine seanss, millele järgneb kohtumine autoriga, toimub kinos Amadeus juba 12. märtsil kell 18.30, siis näitab režissöör Marko Raat oma filmi "Köögis", mis kõneleb ühest päevast Eesti tippkokkade elus. "Köögis" on nagu "Tõde ja õiguski" produktsioonifirma Allfilm toode. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles