Vaba Lava Narva keskuses näeb Julia Augi osalusega filme

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Revolutsiooni inglid".
Kaader filmist "Revolutsiooni inglid". Foto: afisha.ru

Narva päritolu Julia Augi näidendi esietenduse puhul Vaba Lava Narva teatrikeskuses linastuvad seal ka neli filmi, kus praeguseks ülevenemaalise kuulsuse saavutanud näitleja ja lavastaja osaleb, ning kohale saabub tema lemmikrežissöör Aleksei Fedortšenko.

Pühapäeval, 10. märtsil toimub kell 19 vestlus režissöör Aleksei Fedortšenko, teatrikriitikute Oleg Lojevski ja Marina Dmitrijevskaja ning näitleja ja lavastaja Julia Augiga. Vestlust juhib Mihhail Komaško, kes on toimetaja venekeelses raadiojaamas Raadio 4.

Samal päeval on võimalik vaadata Fedortšenko filme "Revolutsiooni inglid" ("Ангелы революции") kell 11 ja "Niidumaride taevased naised" ("Небесные жены луговых мари") kell 14.

Päev varem − laupäeval, 9. märtsil − näeb Fedortšenko filme "Niidumaride taevased naised" kell 16 ja "Tsiitsitajad" ("Овсянки") kell 19. 13. märtsil kell 19 näeb režissööride Nataša Merkulova ja Aleksej Tšupovi filmi "Intiimsed kehaosad" ("Интимные места"). Pilet igale üksikule seansile maksab 3 eurot

"Esmalt olin Sverdlovski kinostuudios ökonomist, raamatupidaja ja produtsent. Juhuslikult väntasin oma esimese filmi − dokumentaali nimega "David" (2002), mis kõneleb juudi poisist; unikaalne ja hirmus lugu, mis algas holokaustist. Aga režissöör loobus selle tegemisest, ehkki film oli vaja käiku anda, ja ma pidin selle ise ära tegema. Film sai võimsa vastukaja, pälvis Stockholmis grand prix', oli edukas ka Poolas ja Saksamaal. Ja nii hakkasingi filme tegema.

Olen lõpetanud stsenaristikursused kaugõppes − seda tegin vaid diplomi pärast, mida vajasin. Võib öelda, et olen iseõppija − praktika peal − ja jätkan neid õpinguid. Leian, et filmi-baasharidus tuleb väga kahjuks," rääkis Fedortšenko enda režissööriks kujunemisest Põhjaranniku ajakirjanikule Teet Korstenile ajalehes KesKus 2014 ilmunud intervjuus "Kuidas Uurali režissöörist ugri-mugri kroonik sai". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles