Ossipenko-Repinski puhastustöö jätkub: lahti lastakse Jõhvi sotsiaalmaja juht Ralf Burk

Erik Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa aastat Jõhvi sotsiaalmaja juhtinud Ralf Burk peab Jõhvi vallavõimu survel ametist lahkuma.
Kaheksa aastat Jõhvi sotsiaalmaja juhtinud Ralf Burk peab Jõhvi vallavõimu survel ametist lahkuma. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval jätkus kaks nädalat tagasi Jõhvis alanud kaadripuhastus, kui vallavanem Martin Repinski tegi ettepaneku poolte kokkuleppel ametist lahkuda sotsiaalmaja juhile Ralf Burkile. 

"Leppisime kokku, et läheme poolte kokkuleppel lahku. Repinski tuli ise siia ja tegi sellise ettepaneku. Mingit põhjust ei olnudki, ütles lihtsalt, et oma meeskond on vaja komplekteerida," sõnas Burk esmaspäeva pärastlõunal Põhjarannikule. Kokkuleppe kohaselt saab 22. aprillist lahkuv Ralf Burk hüvitise kuue kuupalga ulatuses. 

Sisemine hääl hoiatas 

"Minu sisemine hääl ei petnud mind. Pärast Sirlit (sotsiaalteenistuse juhi Sirli Tammiste vabastamist − E.K.) arvasin, et ega mindki siia jäeta. Millegipärast arvasin, et mind võetakse ette enne kui Ingridit (eelmise nädala reedel päevapealt vallandatud Jõhvi keskraamatukogu direktorit Ingrid Spitzi − E.K.), aga näe, läks teisiti," sõnas Burk. 

Martin Repinski on seni kõiki ametist vabastamisi lähemalt keeldunud põhjendamast, öeldes vaid, et kui inimesed on liiga kaua ühes ametis olnud, siis nad enam ei arene.  

"Kui ma siia tulin, siis mitte selleks, et lihtsalt istuda. Eriti praegu oleks mul lihtsam... Võin nüüd ausalt öelda, jah, mul on plaan minna riigikokku aprillis ja praegu oleks mul lihtsam istuda ja kas või preemiaid jagada, oleksin selline hea poiss ja las järgmine tegeleb nende asjadega," rääkis Repinski möödunud reedel Põhjarannikule antud intervjuus. 

Samas intervjuus lubas Repinski, et mõned kaadrimuudatused veel tulevad, kuid "haridusasutuste kallale ma kindlasti ei lähe".  

Ralf Burkil saab sotsiaalmaja direktori ametis 1. aprillil täis kaheksa aastat. "Kaks aastat jäi pensionini puudu," sõnas ta.

Rakendatakse Kohtla-Järve skeemi? 

Tema arvates polegi Jõhvis toimuvatel ametist vabastamistel muud põhjust kui poliitiline. "Lihtsalt mees teeb platsi puhtaks ja läheb ära riigikogusse ning vallavanemaks jääval Max Kauril polegi midagi enam teha. Ma arvan, et nüüd läheb siin sama asi käima nagu Kohtla-Järvel, et allasutuste juhid on parteilased, nendele pannakse ülesanne, et teatud arvu hääli sa pead tagama ja võib-olla ka teatud summa, mis tuleb eraldada sinna kassasse," rääkis Burk.   

Ralf Burk on juba viies vallaasutuse juht või vallavalitsuse töötaja, kellele Repinski on viimase kahe nädala jooksul teinud ettepaneku ametist lahkumiseks. Kõigepealt said sellise ettepaneku vallasekretär Piia Lipp ja sotsiaalteenistuse juht Sirli Tammiste, eelmisel nädalal tehti see ettepanek finantsteenistuse juhi asetäitjale Ellu Blokile ja Jõhvi keskraamatukogu direktorile Ingrid Spitzile. Kõik nad võtsid ettepaneku vastu, välja arvatud Spitz, kelle vallavalitsus otsustas seetõttu vallandada vallavalitsuse maine kahjustamise ettekäändel. Väidetav mainekahju seisnes Repinski sõnul selles, et Spitz oli valmis ajakirjanikele enda vallandamisest rääkima.

Kokkuleppel lahkujad on kõik saanud hüvitise kuue kuupalga ulatuses, välja arvatud Sirli Tammiste, kellele makstakse kolme kuu töötasu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles