Kohtla-Nõmmel taaselustatakse noortebändide konkurss

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Nõmme rahvamaja direktor Jüri Link loodab, et uuenenud muusikakonkurss toob nende majja peale konkursil osalejate ka publikut.
Kohtla-Nõmme rahvamaja direktor Jüri Link loodab, et uuenenud muusikakonkurss toob nende majja peale konkursil osalejate ka publikut. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Nõmme rahvamaja korraldab 4. mail muusikakonkursi, mis on üks osa Ida-Virumaa noortebändide päevast. Sel moel soovib rahvamaja taastada palju aastaid tagasi Jõhvis alguse saanud traditsiooni.

Kohtla-Nõmme rahvamaja direktor Jüri Link rääkis, et mitukümmend aastat tagasi korraldas seda üritust Jõhvi koolinoorte maja ning siis toimus see lastekaitsepäeval, 1. juunil. 

"See pakkus alati suurt huvi, eriti muusikaga tegelevatele noortele, ja nagu teada, on neid meie regioonis alati palju olnud," meenutas Link. "Hiljem võttis teatepulga üle Mäetaguse, ent ajapikku see traditsioon hääbus ning kaks aastat tagasi otsustasime noored muusikud enda juurde kokku kutsuda. Esimese kohtumise korraldasime festivali vormis ja musitseerima tuli kaheksa ansamblit."

Veendunud, et huvi konkursi vastu on endiselt, leidsid Jüri Link ja tema mõttekaaslased, et muusikahuvi populariseerimist noorte seas tuleb jätkata ning proovida see omal ajal populaarne konkurss taaselustada. Konkursi toimumise kuupäeva aga muudeti, sest 1. juunil toimub kõikjal palju erisuguseid üritusi ning seetõttu ei leia kõik soovijad nende muusikakonkursi jaoks aega. Seepärast toimub konkurss nüüd varem: 4. mail. Et muutlikest ilmastikuoludest mitte sõltuda, võõrustatakse osalejaid ja külalisi katuse all − rahvamajas.

Konkursil osalejate vanusepiirang on 26 eluaastat. "Praeguseks on laekunud mitu avaldust ka vanematelt muusikutelt ning ma arvan, et me lubame neil mängida, kuid väljaspool konkurssi," sõnas rahvamaja direktor. "Stiimuliks on konkursil osalejatele auhinnad: ühele bändile anname võimaluse esineda festivalil "Mägede hääl", samuti valib žürii välja ühe bändi, kes saab Kiviõli stuudios ühe loo salvestada − sellist võimalust pakub Pavel Korotajev. Teistele osalejatele kingime lihtsalt mälestusmeened."

Osalejad saavad end konkursile registreerida 13. aprillini e-posti aadressil juri.link@toila.ee või telefonil 5698 5434.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles