Narvas annab kontserdi Iisraeli multiinstrumenatalist J. Seven

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: baza-artistov.ru

Laupäeval, 6. aprillil kell 19 esineb Narvas Geneva kontserdimajas esimest korda Iisraeli estraaditäht J. Seven. 

Pseudonüümi J. Seven all üles astuv muusik ja saksofonist on mees nagu orkester − multiinstrumentalist, kes valdab virtuoosselt saksofoni, Hispaania kitarri, plokkflööti ja löökpille. Tema loomebiograafiasse kuuluvad soolokontserdid, aga ka esinemised estraadi- ja sümfooniaorkestri saatel ning muusikasõude koosseisus üle kogu maailma.

Publiku sõnul paistab J. Seven silma oma artistlikkuse ja muusiku kohta ebatavalise lavakäitumisega. Nii näiteks liigub ta oma esinemiste ajal saalis ringi, tantsib ja isegi hüppab ning jõuab suhelda ka publikuga, hoides samal ajal käes üht keerulisemat instrumenti − saksofoni.

Muusiku tegelikku perekonnanime ei leia isegi internetist: ühes ajakirjale Boss antud intervjuus selgitas ta ise, et ei avalda seda kunagi kusagil, et publikule mõningane saladus jääks. J. Seven on tema lavanimi, mille esimene täht on tema nime algustäht "J", kuna vene keeles on tema nimi Jevgeni. "Seven" tähendab tõlkes inglise keelest "Seitse" ning selles numbris on peidud mitmeid tema elu puudutavaid biograafilisi fakte: muusik nägi ilmavalgust 1975. aasta juulikuus sünnitusmajas nr 7, ta käis 177. lasteaias ning hakkas muusikaga tegelema 1987. aastal.

Muusikas on ta 12. eluaastast peale. 17aastaselt astus ta estraadi-tsirkusekolledžisse ning lõpetas selle trummari ja saksofonistina. Trummari ja perkussioonimängijana töötas ta koos NSV Liidu staaridega, ent 2000. aastal Iisraelisse kolides alustas tööd sealsete tuntud artistidega.

Eelolev kontsert on nagu kõik teisedki tema kontserdid kantud ühisest mõttest: "See ei ole džäss, see on armastuse muusika!" J. Seveni meelest on džäss muusika, mis on mõeldud pigem muusikutele endile, kui nood soovivad oma musitseerimisoskusi näidata, improviseerivad. Tavalised inimesed, kes muusikaga professionaalselt seotud ei ole, eelistavad kergemat ja meloodilisemat muusikat, nagu seda teevad näiteks Joe Dassin, Stevie Wonder jt − seda, mis on nende hingele lähedasem ja arusaadavam. Mõiste "armastuse muusika" kätkeb tema sõnul muusikat, mis sõna otseses mõttes jutustab armastusest ja puudutab inimese hinge ning mida kuulates ta oma noorust ja esimest armastust meenutab...

Piletid maksavad 10-15 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles