Suurel reedel käiakse Jõhvis ristiteed

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi metodisti koguduse vaimulik Artur Põld loodab, et ristikäigust saab Jõhvis traditsioon.
Jõhvi metodisti koguduse vaimulik Artur Põld loodab, et ristikäigust saab Jõhvis traditsioon. Foto: Matti Kämara

Eeloleval reedel, mil kristlased üle ilma mälestavad Jeesus Kristuse surma ristil, korraldatakse Jõhvis esimest korda ristitee palverännak.

Jõhvi metodisti koguduse vaimulik Artur Põld ütleb, et näiteks Tallinnas, Tartus ja Rakveres on konfessioonideülene ristikäik saanud juba traditsiooniks, aga Jõhvis pole seda varem olnud. 

"Loodame, et sellest saab ka Jõhvis traditsioon. Kuna ristitee on kavas esimest korda, otsustasime, et see tuleb lühem. Alustame kindral Tõnissoni monumendi juurest linnaväljakult ja sealt liigume piki promenaadi Mihkli kiriku juurde. Kiriku sees peame palvuse ja meenutame neljateistkümmend peatuspaika teel Kolgatale. Osalevad kõik Jõhvis tegutsevad kristlikud kogudused − kaasa arvatud õigeusklikud ja katoliiklased. Ristitee idee sündis vallavalitsuses, kus eri koguduste esindajad tegid koos selle aasta plaane. 

Mul on väga hea meel, et selline ettevõtmine Jõhvis toimub, ja usun, et see on hea märk sellest, et olla edaspidi armastavamad. Suurel nädalal võiksid inimesed rohkem mõelda igavikulistele asjadele − meil on selleks ka igapäevase sagina sees riiklik vaba päev −, et oma vaimset elu parendada, otsida taevariiki," ütleb Põld.

Esimene ristitee Jõhvis algab kell 8 hommikul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles