Sadamates ootavad värske kala ja meelelahutus

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toila sadam on kalasõpradele avatud laupäeval kella 8-14.
Toila sadam on kalasõpradele avatud laupäeval kella 8-14. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeval toimuval avatud kalasadamate päeval saab osta kaluritelt värsket kohalikku kala ja maitsta kalatoite. Ida-Virumaal osaleb kolmandat korda toimuvas ettevõtmises Toila sadam.

Üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval saab tutvuda sadamate ja kalandusega ning võtta osa kogupereüritusest. 

Igal sadamal on kella 8-14 oma programm. Toila sadamasse tulevad kohale kalakokk Elar Jürimäe ja teadusteater Kvark, Tartu loodusmaja korraldab kalaõpet ja Jarko Jaadla harrastuspüügi õpituba lastele. Musitseerib lõõtsamängija Kristi Kool ja päevajuht on Karl Pütsep. Värske kala müük algab kell 9.

Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus ütles, et eelmistel aastatel ilmataat üritust ei soosinud ja see mõjutas ka külastatavust. Samas pole värske kala kaluritele kätte jäänud. "Näha on, et rahvas tuleb eelkõige kala ostma − iga päev seda võimalust sadamas ei ole. Tullakse ämbrite ja kilekottidega, et osta räime."

Avatud kalasadamate päeva esindusüritus toimub Läänemaal Dirhami sadamas, kus külalistele esineb ansambel Winny Puhh. Kohal on kalakokad Koržetsid ning toimub palju muud põnevat. 

Avatud kalasadamate päeva korraldavad maaeluministeerium ja kalanduse teabekeskus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles