Politseinike ja piirivalve regioonitasu tõuseb

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurt politseinike põuda Ida prefektuuris pole. Küll tähendab regioonitasu võimalust motiveerida inimesi siia tulema ja siin töötama.
Suurt politseinike põuda Ida prefektuuris pole. Küll tähendab regioonitasu võimalust motiveerida inimesi siia tulema ja siin töötama. Foto: Peeter Lilleväli

Alates 1. jaanuarist tõuseb Ida regioonis makstav regioonitasu 100 euro võrra, mis peaks tegema piirkonna värsketele kadettidele magusamaks ja kompenseerima ka suuremat töökoormust. 

1. jaanuarist tõusid politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri politseiametnike regioonitasud 150 eurolt 250 eurole. Regioonitasu tõstmine Ida-Virumaal on seotud ennekõike sellega, et siin piirkonnas on inimeste tööle värbamine ja piirkonnas hoidmine raskem ning mõneti ka töökoormus suurem.

Et kadetid ei läheks mujale 

Ida prefekt Vallo Koppel tõdeb, et regioonitasu on piirkonnale väga oluline. "Meile on väga oluline motiveerida neid ametnikke, kes juba töötavad Ida-Virumaal, et nad jätkaksid siin teenistust ega lahkuks pärast esmaste kogemuste saamist teistesse prefektuuridesse," ütles ta.

Samuti võib kõrgem regioonitasu pakkuda huvi teistes prefektuurides töötavatele ametnikele, kes võivad suurema sissetuleku pärast eelistada töötamist Ida-Virumaal. "Peab tõdema, et paljud Ida-Virumaa noored, kes lähevad õppima politseinikuks või piirivalvuriks, on õpingute raames avaldanud soovi minna tööle hoopiski mujale. Kõrgem regioonitasu ja võimalus saada Ida-Virumaal töötades väärt kogemusi on see, mis võiks noori siia tööle meelitada," rääkis prefekt.

Ehkki regioonitasu on väga oluline, ei saa prefektuur praegu suure inimeste puuduse üle kurta ja sellist valdkonda või ametikohta, mille täitmine on eriti keeruline, samuti pole.

Praegu on prefektuuris praktikal ka 48 kadetti, kes annavad suure panuse turvalisuse tagamisel ning kes oma praktika käigus näevad, millised on töötingimused siin piirkonnas.

Küll ei toeta regioonitasu politseinike puhul liikumist mujalt siia piirkonda tööle. Kuid see töötab piirivalve puhul, mille töögraafik võimaldab maakondadevahelist sõitmist planeerida.

Tasu tõuseb ka mujal

Kui Ida prefektuuris on regioonitasu tõus kõige suurem, kerkides 100 euro võrra, siis regioonitasu makstakse ka teistes piirkondades ja sealgi tõsteti tasusid. Nii maksti Põhja prefektuuris seni regioonitasu 150 eurot ja nüüd on see summa 200 eurot kuus. Lisandus regioonitasu Lõuna prefektuuris. Seal hakkavad inimesed kuus saama lisaks 100 eurot.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul hakkavad lisatasu saama 2131 politsei- ja piirivalveameti operatiivteenistujat. "Peame sissetulekuid tõstma rohkem nendes Eesti piirkondades, kus inimeste tööle värbamine on raskem ning töökoormus suurem," lausus Pevkur.

"Kuna siseturvalisuse valdkonna prioriteet on ka 2016. aastal piiriturvalisuse tagamine, on vaja motiveerida neid inimesi, kes päevast päeva meie idapiiri valvavad. Sellepärast kehtestasime regioonitasud ka Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo kordonites ja piiripunktides," lisas Pevkur. Sel aastal eraldas valitsus siseministeeriumi palgafondi operatiivteenistujate palgatõusuks 4,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles