Narva Forum Cinemas suletakse ja sealsed töötajad koondatakse

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astri keskus.
Astri keskus. Foto: Ilja Smirnov

Kaubandus- ja meelelahutuskeskuses Astri tegutsev kino, mis esimest korda avas Narvas kolm kinosaali 2006. aasta aprillis, suletakse täpselt kümme aastat hiljem rentniku vahetumise tõttu.

Narva kino Forum Cinemas juhataja Marina Baikova ütles, et 11 töötajat, teiste seas ka tema ise, said teate, et lähevad alates aprillist koondamisele.

"31. märtsil on viimane filmide näitamise päev ning pärast seda Forum Cinemas suletakse," sõnas Baikova.

Narva Astri keskust haldava firma Astri Valdus juhatuse liige Tarmo Kleimann ütles, et Forum Cinemase lahkumine Narvast oli juba ammu teada.

"Sõlmisime juba üle kahe aasta tagasi üürilepingu Astri keskuse kinoruumide rentimiseks Apollo Kinoga. Apollo rajab nüüdisaegsed kobarkinod Astri Grupi ettevõtete Narva, Pärnu ja Tartu keskusesse. Pärnu keskuses avas Apollo oma esimese kino 2014. aasta mais, Narvas Astri keskuses avatakse kino 2016. aasta aprillis ja Tartu Lõunakeskuses 2017. aasta kevadel," teatas Kleimann.

Ta täpsustas, et Narvas tuleb partnerit vahetada selle tõttu, et firma Forum Cinemas ei olnud valmis nimetatud kinosaale Pärnus ja Tartus avama. "Küll aga soovis seda Apollo ja Narva Astri kino oli selle kokkuleppe osa."

Apollo Kino juhtkond ei ole esialgu vastanud Põhjaranniku päringule selle kohta, millised on nende Narva laienemise plaanid. Samuti huvitab paljusid kinosõpru see, kas Narvas hakatakse ka edaspidi näitama vene keelde dubleeritud lääne filme ja eriti lastele mõeldud animafilme.

Marina Baikova sõnul ei ole uus rentnik kino praegustele töötajatele tööpakkumist teinud.

Apollo esindajate visiiti Narva on oodata selle nädala lõpus või järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles