"Seitsme linna muusika" festivaliga said sõbraks ka lapsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Seitsme linna muusika" festival korraldas esimest korda Oru pargis perepikniku.
"Seitsme linna muusika" festival korraldas esimest korda Oru pargis perepikniku. Foto: Piret Almiste

Pärast "Seitsme linna muusika" festivali perepikniku kontserte pole lastel enam küsimust, mis festival see on, kus vanemad igal suvel käivad. See on üks hea festival!

Kes seda enam mäletab, mitmendat korda "Seitsme linna muusika" festival toimus, kuid lastele oli see esimene kord, kus festivalikorraldajad ka nemad kampa kutsusid − pühapäeval Oru parki perepiknikule.

Tekid laotati laiali ning kaasa võetud piknikukorvidest lasti heal-paremal maitsta pargikohviku juures asuval platsil, kus on varasematel aastatel mängitud kaevurite päeval jalgpalli ning peetud folklooripidusid. Seekord sai platsist aga kontserdipaik, mis õigustas end igati.

Piknikukontserte oli kaks. Lastelaulude kavaga "Miki merehädas" esinenud Hanna-Liina Võsa pani kuulama ka need põngerjad, kes muidu pudeliski paigal ei püsi. Koostöös riigimetsa majandamise keskuse ja Alutaguse matkaklubiga toimusid samal hommikul pargis loodusretked ning peeti taimeperepäeva, kus lapsed said ka meisterdada.

Kui Miki sai merehädast üheskoos päästetud, Lasteekraani saadetest tuntud, aga ka Hanna-Liina Võsa enda lapsepõlve armastatud laulud lauldud, oli järg Liisi Koiksoni ja filmimuusika käes. Ning publikut kogunes piknikupaika veelgi juurde.

Kuigi möödunud nädal oli  ürituste poolest Ida-Virumaal väga tihe, jagus publikut "Seitsme linna muusika" festivali kõikidele kontsertidele. Kokku oli neid 12.

Eeva ja Villu Talsi kontsert lõi Illuka kiriku kummi, samuti oli Jõhvis Mihkli kirik puupüsti täis esimest korda koos üles astunud Saara Kadaku ja Rolf Roosalu kontserdi ajal. Ning "Diiva" kontserdi ajal Mäetaguse mõisa saalis ei mahtunud kõik istumagi.

Talsid on esitanud oma hitti "Kauges külas" lugematu arv kordi, kuid Illukal kõlas see eriliselt: laul tuli esitamisele koos Illuka naisansambliga, kelle repertuaaris on see juba ammugi.

Kui Jõhvi kirikus toimunud kontsert tegi hingele pai, siis Tanja ja Timo kontsert Narva-Jõesuus pani jala rütmis tatsuma.

Kui festivali avakontsert Jõhvi kontserdimajas viis džässilainele, siis Purtse kindluselamus toimunud Quattro Quarti saksofonikvartett vajutas gaasi põhja ning viis publiku muusikalisele rännakule üle maade ja merede.

Publikut jagus nautima Mari Kalkuni vahetut esinemist Kukruse polaarmõisas, kus kõlas sel õhtul ka võru keel, samuti Aleksander Ivaškevitši ja Aristah Livanovi kontserti Kohtla-Järve kultuurikeskuses, Moskva barokksolistide ülesastumist Sillamäe kultuurikeskuses, Eesti akadeemilise vaskpillikvinteti esinemist Narva kolledžis ja USA viiulivirtuoosi Elmira Darvarova kontserti Saka mõisas.

Festivali külastajaid oli tänavu üle 1800.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles