Baltis Sun Narvas: päikeselise muusika festival

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avapäeval oli publikut hõredalt, aga need, kes tulid, nautisid täiega. Artistid omakorda nautisid publikut ja erilist esinemispaika. ILJA SMIIRNOV
Avapäeval oli publikut hõredalt, aga need, kes tulid, nautisid täiega. Artistid omakorda nautisid publikut ja erilist esinemispaika. ILJA SMIIRNOV Foto: Põhjarannik

Esimese "Baltic Suni" avagalal kolmapäeval on rahvast hõredalt, aga need, kes on tulnud, on sellise moega, nagu oleks millegi erilise tunnistajaks. Ongi, sest neli päeva kestva festivali avapauguna saab nautida dirigent Kristjan Järvi eri stiilide miksimise meistriklassi.

Kristjan Järvi toob kolmapäeva õhtul lavale NOËPi, Erki Pärnoja, keelpillikvarteti Prezioso ja DJ Sander Möldri − Eesti säravad popi-, elektroonika-, roki- ja klassikatähed.

Narvalannad Riina Ausmaa ja Silvi Altmann tahavad seda imeasja näha nii lähedalt kui võimalik, elades kontserdile kaasa otse Narva linnuse hoovi püstitatud lava ees.

Küpses eas daamid on vändanud kohale jalgrattaga, aga üldse mitte oma eakaaslase Anne Veski pärast, kes võtab lava üle pärast vaheaega. "Veskit jääme võib-olla paariks lauluks kuulama," tähendavad Narva linnakantseleis töötavad naised, kes on tulnud uudistama hoopis ühemeheelektroonikabändi NOËP. Seni raadiost kuuldud hittide põhjal jagavad nemadki ülemaailmset nööbivaimustust.

Põhjarannik

NOËP: See koht siin on väga erakordne − ühtegi selletaolisesse pole ma varem esinema sattunud.

NOËPi kõrval vaimustuvad naised Kristjan Järvist − samuti maailmas tuntud eestlasest −, kes jagab oma emotsioone heldelt ka publikuga.

"See teebki asja huvitavaks, et ta läheb nii muusika sisse ja väljendab seda ka laval," muljetavad narvalannad, kes soovivad veel festivali jooksul kuulata Koit Toomet, kes esitab Jaak Joala laule. Siis saab pärast Kreenholmis etenduvat suvelavastust "Kremli ööbikud" võrrelda, kas Joalat teeb paremini laulja Koit Toome või näitleja Märt Avandi.

Kristi Markov, kes tõi Ida-Virumaale muusikaviktoriinide toreda traditsiooni, sai avagalal seda, mida otsis. Isegi sada korda.

Täies mahus saab pikemat lugu festivalist Baltic Sun ja esinejate ning publiku kommentaare lugeda  21. juuli Põhjarannikust. Paberlehte  on postkasti kõige mugavam tellida veebikeskkonnast tellimine.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles