Kellest saavad tänavused kultuuripärlid?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastal valiti Ida-Virumaa kultuuripärliks Kiviõli seiklusturismikeskuse rajaja Janek Maar. MATTI KÄMÄRÄ
2017. aastal valiti Ida-Virumaa kultuuripärliks Kiviõli seiklusturismikeskuse rajaja Janek Maar. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Eesti Kultuurkapital kuulutas välja kultuuripreemia „Kultuuripärl“ kandidaatide esitamise Ida-Viru maakonnas.

Preemia eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis kunstide, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist maakondades.

Preemia kandidaadiks võib esitada vastavas maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kellel on jooksval aastal silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel.

Kandidaate võivad esitada kõik isikud ja organisatsioonid. Kultuuripärli preemiale võib esitada korraga ainult ühe kandidaadi.

Lisaks Kultuuripärli preemiale antakse välja elutööpreemia ja aastapreemiad erinevates kultuuri- ja spordielu valdkondades. Aastapreemia kandidaadiks võib esitada vastavas maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, mittetulundusühinguid ja organisatsioone.

Ida-Virumaa ekspertgrupile tuleb esitada vabas vormis ettepanek või taotlus, milles peavad olema:

* lühike kirjeldus kandidaadi loomingulistest või sportlikest saavutustest jooksval aastal;

* kandidaadi tutvustus ja andmed (nimi, isikukood, aadress, telefon, e-post).

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 20. november 2018.

2017. aastal pälvis Ida-Virumaal Kultuuripärli preemia Kiviõli seikluspargi rajaja Janek Maar. Kolmandat korda välja antud  elutööpreemia kuulus armastatud rahvatantsujuht Urve Kilgile.

Varasematel aastatel on Ida-Virumaa Kultuuripärli seni pälvinud Anatoli Štšura, Valdek Murd, Iisaku muuseum, Aleksander Igonin, Virve Osila, Aadu Kukk, Urve Kilk, Aleksandr Dusman, Robert Peets, Vladislav Kuznetsov (Kuzja Zverev) ja Valentina Fursova. Maakondliku elutööpreemia on pälvinud Ants Üleoja ja Virve Osila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles