"Allkirja annan pangas, raamatusse kirjutan: "Head lugemist! Väino."" VIDEO, PILDIGALERII

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Jõhvi vallamajas toimunud  raamatu "Põlevkivikuningas Väiino Viilup" esitlusel rääkisid raamatu autor Raivo Lott, kirjastaja Enno Tammer ja Väino Viilupi poeg Heini Viilup raamatu sünniloost.

Sel kuul 90aastaseks saanud Väino Viilup esitlusel ei osalenud, kuid jagas pärast seda oma Jõhvi  kodus raamatusse autogramme. Kui poeg Heini portsu raamatuid talle koju tõi ja palus hakata allkirju raamatusse panema, teatas Väino Viilup talle omase kuraasiga, et tema ei pane ühtegi allkirja, kuna allkiri antakse pangas, kui raha välja võetakse. "Siia  kirjutatakse: Head lugemist! Väino," sõnas ta lisades, et niimoodi teevad haritud inimesed.

Pikemat  lugu raamatuesitlusest ja intervjuud Väino Viilupiga saab lugeda neljapäeval ilmuva Põhjaranniku paberlehest.

VAATA:  Matti Kämärä pildigalerii raamatuesitluselt

Vaata videost, kuidas Väino Viilup äsjailmunud raamatusse esimese autogrammi paneb:

Järgmises videolõigus loeb raamatu autor Raivo Lott esitlusel ette lõigu, kus Väino Viilup meenutas, kuidas käis 90ndatel aastatel sakslastega tehingu sõlmimine lõhkeainetehase rajamiseks Ida-Virumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles