Sillamäe kultuuritemplis säriseb remondikonflikt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala pärast selgub, kas Sillamäe arhitektuurimälestisest saab järjekordne objekt, kust ehitaja jalga laseb.
Nädala pärast selgub, kas Sillamäe arhitektuurimälestisest saab järjekordne objekt, kust ehitaja jalga laseb. Foto: Peeter Lilleväli

Sillamäe kultuurikeskuse renoveerimist ähvardab toppama jäämine, sest linnavalitsus ja ehitaja on tülli pööranud.

2010. aasta veebruaris alustatud renoveerimisega loodeti ühele poole saada tänavu novembri lõpuks. "Praegu pole sellest tähtajast enam mõtet rääkidagi," ütles Sillamäe abilinnapea Aleksandr Kanev. "See on sada protsenti kindel, et selleks ajaks ei jõuta." Kultuurikeskust remondib OÜ VET Ehitus Grupp. "Neil pole graafikut ning pole kindlat ettekujutustki, kuidas töid lõpetada," nentis Kanev, nimetades sellist käitumist kummipaela venitamiseks, et raha juurde saada. "Pole välistatud, et me lõpetame nendega lepingu ning hakkame otsima uut ehitajat." Ettevõtte juht Boriss Voronovski ütles, et hoopis VET Ehitus Grupp on see, kes ähvardab koostöö lõpetada, ning süüdistab linna ehitusosakonda ebaprofessionaalsuses. "Kui linnavalitsus ei suuda tööde tellijana anda meile poole aasta jooksul vastust tehniliste probleemidega seotud küsimusele, siis see räägib väga madalast kvalifikatsioonist," märkis ta. "Ma olen ehituses olnud tegev 45 aastat - ma olen sel alal proff. Sillamäe linna ehitusosakonnaga kui mitteprofessionaalidega on aga väga raske koostööd teha." Voronovski sõnul peitub kurja juur projektis. "See oli toores," kinnitas ta. "Oli vaja mitmeid lisaprojekte, see aga tähendab iseenesestmõistetavalt täiendavat finantseerimist," peab Kanev alusetuteks süüdistusi, et firma tahab lisaraha eimillegi eest. Nii abilinnapea kui ettevõtte juht peavad tekkinud olukorda kriitiliseks ning see peab lahenema järgmise nädala jooksul. "Siis selgub, kas meil tuleb välja kuulutada uus riigihange või mitte," nentis Kanev, märkides, et ehitaja lahkumine pole tänapäeval mingi haruldus. "Nii juhtus see Püssi lasteaia, aga ka Aseri vabaajakeskuse ja Narva kolledži ehitusel. Ma usun, et ühel hetkel Euroopa Liidu kui rahastaja kannatus katkeb selliste asjade pärast." 1949. aastal ehitatud Sillamäe kultuurikeskuse renoveerimistöödeks saadi Euroopa Liidu struktuuritoetust. Tööde maksumus on vanas vääringus 14,6 miljonit krooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles