Jõhvil pole oma hoonetest lihtne vabaneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi noortekeskuse hoonest, kus kunagi tegutses lasteaed, on Jõhvi vallale saanud aastas 32 000 eurot ülalpidamiskulusid nõudev taak, millest nüüd müügi kaudu loodetakse vabaneda.
Jõhvi noortekeskuse hoonest, kus kunagi tegutses lasteaed, on Jõhvi vallale saanud aastas 32 000 eurot ülalpidamiskulusid nõudev taak, millest nüüd müügi kaudu loodetakse vabaneda. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi ei looda oma viimaste hoonete müügiga suurt tulu teenida, ent kokkuhoid nende ülalpidamiskuludelt on kui maast leitud raha.

Juba tükk aega ripub internetis kuulutus, kus Jõhvi müüb oma Tartu mnt 2 asuvat hoonet. Selles majas on mõned rentnikud, ent suurem osa majast on tühi ja armetus seisus. Kuu aega tagasi kiitis volikogu heaks selle müügi ning vallavalitsus kuulutas välja kirjaliku enampakkumise, kus maja alghinnaks on 450 000 eurot.

Ka noortekeskus läheb müüki

Sellel nädalal kiitsid neli volikogu komisjoni heaks vallavalitsuse kava panna müüki ka Sompa 5a asuv noortekeskuse hoone, kus kunagi asus lasteaed Tuluke.

Müügi peamiseks põhjuseks tuuakse asjaolu, et vallal pole seda maja enam tarvis. Varem osteti noorsootöö teenust seal ruume rentivalt MTÜ-lt Jõhvi Noortekeskus, kuid nüüd on vallavalitsuses palgal noorsootöötaja ning uuest aastast noortekeskuselt teenust enam ei osteta.

Hoonest vabanemisel vabaneks eelarves 32 000 eurot (pool miljonit krooni), mis praegu aastas kulub maja ülalpidamisele.

"Lähiajal kohtun MTÜ Jõhvi Noortekeskus esindajaga, et läbi rääkida edasine tegevus," sõnas vallavanem Tauno Võhmar, kelle sõnul on vallal MTÜga leping 2014. aastani. Tema sõnul on vallavalitsuse huvi, et hoonesse saaks edasi jääda laste päevahoiukeskus Päikseke nii kauaks, kuni vald seda teenust vajab.

Volikogu eelarvekomisjoni esimees Meelis Tint ütles, et pole mõtet fantaseerida teemal, et noortekeskuse müügist saab vald suurt raha. "Tähtis on vabaneda ülalpidamiskuludest ning võimalikult kiiresti sealt küte välja saada," sõnas ta. Lisaks väheneb linnapilti reostavate objektide arv. "Kinnistusraamatusse tuleb müügi korral kindlasti teha märge, et kui uus omanik näiteks kahe aasta jooksul hoonet korda ei tee, on tehingut võimalik tagasi pöörata," sõnas ta.

Vanu pindu ei vajata

Kinnisvarafirma Ober-Haus maakler Merike Peepmaa ütles, et Jõhvis ei ole vanades hoonetes asuvate büroopindade järele nõudlust. "Kuigi hinnad pole kõrged, pole seal kuigi head tingimused," sõnas ta, lisades, et pigem eelistatakse sel juhul kallimaid, aga kvaliteetsemaid büroopindu.

Peepmaa arvates ei ole Tartu maantee ega ka noortekeskuse hoonet mõtet tulevikus büroopindadena edasi hoida ning tuleks leida neile uus otstarve. "Kinnisvara puhul on kõige olulisem esiteks asukoht, teiseks asukoht ning kolmandaks asukoht. Küllap tulevad nendele objektidele arendajad, kes midagi suudavad välja nuputada," arvas ta.

Võhmari sõnul on uutel omanikel tema arvates mõistlik nii Tartu mnt 2 kui noortekeskuse hoone lammutada ning uued asemele ehitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles