Isadepäeva pühitseb Kõrvitsate vahmiil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Kõrvits.
Henry Kõrvits. Foto: Põhjarannik

Seitse musikaalset Kõrvitsat esitavad isadepäeva puhul Ifi ja onu Raivo toetusel Jõhvi kontserdimajas rokki, lastelaule, poplugusid ja räppi.

Praegu reklaamiagentuuri Pumpkin Production juhtiv Harry Kõrvits, kes on muusat trummi tagudes teeninud legendaarsetest bändidest Optimistid ja Mikronid kuni praeguseks 33aastaseks saanud Rock Hotelini, lubab, et isadepäeva kontserdil kuuleb kõike, millega Kõrvitsate pere on aastakümnete jooksul tegelenud.

Isadepäeva kontsert on muidugi kummardus esiisale, helilooja Harri Kõrvitsale (1915-2003), kes nii vägeva seemne on külvanud. Harry sõnul on üks märksõna, mis eri põlvede Kõrvitsaid on ühendanud, Karepa. Sellenimelises paigas asub talu, mille esiisa kunagi suvemajaks ostis ja kus nooremad Kõrvitsad on suviti üles kasvanud. "Karepa valss" oli ka esiisa hitt, mille 1960. aastatel laulis kuulsaks Georg Ots isiklikult ja mille järel eri paigad hakkasid endalegi ihkama oma valsse.

Kõrvitsate kontserdil astub klaveri taga üles Harri vanim poeg Tõnis, kes on samuti tunnustatud helilooja ja arranžeerija. Sisearhitekt Toomas teeb kontserdil sama, mida ta on teinud aastakümneid ansamblis Kukerpillid - st laulab ja mängib kitarri. Muusikapedagoogist ja arhitektist Tiit mängib kitarri - mida ta on teinud ka Rock Hotelis. Teine trummar on Harry poeg Mihkel, kelle igapäevatöö on linnaametis. Tiidu poeg Joosep, kes on tšellist ja mänginud ansamblis Indigolapsed, mängib tšellot ka kontserdil. Genkana tuntud räppar, Harry poeg Henry, loomulikult räpib.

Harry lubab, et isadepäeva kontserdil kõlab paar laulu esiisa Harri loomingust, mõni lugu, mida Harry, Toomas ja Tiit on mänginud Optimistides, lastelaule Tõnise repertuaarist - näiteks kõige suurema sõbra Leopoldi laule saatest "Laupäeva õhtul isaga". Veel kuuleb kontserdil Rock Hoteli häält Ivo Linnat, kes esitab lisaks Hoteli lugudele ka Kõrvitsate loodud laule.

Õhtujuht on onu Raivo aka Raivo Järvi, kelle omaaegses lastesaates Harry Leopoldina üles astus.

Isadepäeva kontsert "Kõrvitsate suguvõsa" toimub Jõhvi kontserdimajas teisipäeval, 8. novembril kell 19. Pilet maksab 7 ja 5 eurot. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles