Omanikud vaatavad Järve Biopuhastuse kolimisotsuse uuesti üle

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata sellest, et Järve Biopuhastus on Tartu mnt 2 asuvast majast välja kolinud ning sinna on jäänud ainult nende klienditeenindus, hakkavad omanikud kolimisotsust uuesti üle vaatama, kuna see on põhikirjaline otsus ja nõuab kõikide omanike nõusolekut, mida praegu veel ei ole.
Hoolimata sellest, et Järve Biopuhastus on Tartu mnt 2 asuvast majast välja kolinud ning sinna on jäänud ainult nende klienditeenindus, hakkavad omanikud kolimisotsust uuesti üle vaatama, kuna see on põhikirjaline otsus ja nõuab kõikide omanike nõusolekut, mida praegu veel ei ole. Foto: Peeter Lilleväli


Ehkki OÜ Järve Biopuhastus nõukogu otsustas juba mitu kuud tagasi, et ettevõtte kontor peale klienditeeninduse kolitakse Jõhvist ära Kohtla-Järvele, on Jõhvi vallavalitsus teinud ettepaneku kutsuda kokku omanike koosolek, et kolimine veel kord üle vaadata, ning teinud ettepaneku nimetada Järve Biopuhastus ümber Alutaguse Veeks.

OÜ Järve Biopuhastus kontor kolis sel nädalal oma senisest kohast, Jõhvis Tartu mnt 2 asuvast hoonest üle Kohtla-Järvele Uus-Tehase tänavale, kus juba aastaid on ettevõtte projektijuhtimis- ja tootmisosakond. Nüüd lisandusid sellele veel ettevõtte raamatupidamis- ja haldusosakond ning ka ettevõtte juhatus.

Põhikirjaline muudatus

Kolimise aluseks on mitu kuud tagasi vastu võetud nõukogu otsus, millega leiti, et kolimine Jõhvist Kohtla-Järvele on majanduslikult otstarbekas, kuna Kohtla-Järvel asuv hoone kuulub ettevõttele, samal ajal kui Jõhvis ruume renditakse.

Ent kuna ettevõtte aastaid tagasi kinnitatud põhikiri näeb ette, et ettevõte peab asuma Jõhvis, on Jõhvi vallavalitsuse hinnangul tegemist põhikirja muutmist nõudva otsusega, milleks on vaja kõikide omanike nõusolekut. Selle vea parandamiseks tegi Jõhvi ettepaneku kutsuda kokku omanike koosolek, et kolimine veel kord üle vaadata.

"Kindlasti ei ole me kolimise vastu, kuid omanikuna tahaksime põhjendusi põhjalikumalt kuulda," ütles Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar.

OÜ Järve Biopuhastus juhatuse liikme Vladislav Petuhhovi sõnul on omanikel õigus esitada ettepanek omanike koosoleku kokkukutsumiseks ning seda ka tehakse. Päevakorras on kolimise otsustamine ning kui kõigi nelja omaniku - Jõhvi, Kohtla-Järve, Kiviõli ja Püssi esindajad on muudatusega nõus, tehakse ka põhikirja sellekohane muudatus.

Majanduslikult mõistlik

Praeguse otsuse ettevõtte kolimise kohta võttis vastu nõukogu, kus on lisaks nelja omavalitsuse esindajatele ka keskkonnaministeeriumi esindaja, enamushäältega. "Sellest otsusest lähtuvalt me ka kolisime," ütles Petuhhov. Tema sõnul on igal kolimisel plusse ja miinuseid, otsustavaks aga sai Kohtla-Järvele mineku juures just asja rahaline pool, kuna Tartu maanteel asuvas hoones oleks tulnud jätkamiseks teha olulisi investeeringuid.

Jõhvi vald on Järve Biopuhastusega rääkinud ka Tartu mnt 2 asuva hoone võimalikust müümisest ettevõttele, kuid need pakkumised on olnud suusõnalised ning kuna ametlikku ettepanekut ei tehtud, see nõukogusse ka ei jõudnud ning seetõttu ei ole selge, kas nõukogu oleks selle otsuse heaks kiitnud või mitte.

"Igal juhul on meie nõukogu ja omanikud seni vastu võtnud ainult mõistlikke otsuseid ning seepärast pole mul põhjust arvata, et järgmisel koosolekul oleks midagi teistmoodi," ütles Petuhhov.

Kindlasti jääb Jõhvi alles ettevõtte klienditeenindus, mis Tartu maanteelt ära kolib. Kuhu täpselt, pole seni veel kindel, kuna esimene hange, mis uute ruumide leidmiseks välja kuulutati, kukkus läbi ning lähipäevil kuulutatakse välja uus, juba täpsustatud tingimustega hange.

Alutaguse Vesi

Lisaks kolimisele tuleb omanike koosolekul arutusele veel teinegi oluline küsimus, mis vajab samuti kõikide omanike nõusolekut ning toob kaasa muudatuse tegemise põhikirjas - Jõhvi ettepanekul arutatakse Järve Biopuhastuse ümbernimetamist OÜks Alutaguse Vesi.

Tauno Võhmari sõnul on ettevõtte tegevusala selle loomisest alates oluliselt muutunud ning ettevõte ei tegele ainult reovee juhtimise ja puhastamisega, mistõttu oleks loogiline, et selle nimesse tehakse ka asjakohased korrektiivid. "See on samasugune ettevõte nagu Tartu Vesi või Tallinna Vesi," põhjendas Võhmar nimemuudatuse ettepanekut.

Nimemuudatust on korra varem ka arutatud, kuid siis ei saadud kõikide omanike nõusolekut. "Kuna me nüüd arutame kolimisküsimust, siis oleks õige aeg arutada ka nimeküsimust," ütles Võhmar.

Jõhvi on teinud ettepaneku kutsuda omanike koosolek kokku 9. detsembril. "Kas see toimub täpselt sellel päeval või paaripäevase nihkega siia-sinna, oleneb sellest, kuidas teistel omanikel aega on," lausus Vladislav Petuhhov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles