Kuusmikust sai Toila vallavanem

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui enne Toila vallavanema valimist võis ennustada Joel Guljavini (paremal) ühe hääle suurust edu Tiit Kuusmiku ees, siis lõpptulemus oli vastupidine ning seitse poolthäält viisid valla etteotsa just Kuusmiku.
Kui enne Toila vallavanema valimist võis ennustada Joel Guljavini (paremal) ühe hääle suurust edu Tiit Kuusmiku ees, siis lõpptulemus oli vastupidine ning seitse poolthäält viisid valla etteotsa just Kuusmiku. Foto: Peeter Lilleväli

Toila volikogu valis eile uueks vallavanemaks Tiit Kuusmiku, kes kogus oma vastaskandidaadist Joel Guljavinist ühe hääle enam.

Tiit Kuusmiku kandidatuuri seadis üles volikogu opositsioon ja seda toetas seitse Toila volikogu liiget, samal ajal kui koalitsiooni üles seatud Joel Guljavinit toetas kuus volikogu liiget.

Tiit Kuusmik ütles pärast oma ametisse valimist Põhjarannikule, et tema valimine oli veidi ootamatu, nagu ka ettepanek sellele ametikohale kandideerida. "Kõrvalttulijal on alati raskem, sest sisseelamisaeg on pikem, et sind kogukonda vastu võetaks," lausus Kuusmik, kelle vastaskandidaat oma tutvustuskõnes ka oma kohalikule päritolule viitas.

Paarikümneaastase omavalitsuskogemusega Kuusmik, kes viimased aastad kuni eelmisel kevadel toimunud valimisteni kuulus riigikogusse, lubas, et istub juba täna vallavanema kohuseid täitva majandusnõuniku ja vallasekretäriga maha, et ennast Toila asjadega kurssi viia ning asjad üle võtta. "Kui nüüd ennast banaalselt väljendada, siis tuleb tööle hakata," ütles Kuusmik, kelle sõnul on nii tema võimalik kandideerimine sellele kohale kui ka ametisse valimine käinud nii kiiresti, et ta pole jõudnud valla probleemidesse korralikult süveneda.

"Selge on see, et teha tuleb meeskonnatööd, ning seda vallavalitsuse ja volikogu vahel," kinnitas ta. Kas vaid ühehäälne ülekaal tema valimisel võiks viia Toila olukorda, kus vastset vallavanemat hakatakse peagi umbusaldama, Kuusmik ennustada ei osanud. "Ma ei tunne volikogu liikmeid ning ei tea, kui sõjakas on vastasleer," tunnistas ta ning lisas, et loodab, et lõhed opositsiooni ja koalitsiooni vahelt kaovad, sest valla heaolu silmas pidades peaks probleemide lahendamiseks töötama ühes suunas.

Kuusmiku sõnul on tema esimene käik täna Maidla vallavalitsusse, et ära öelda talle pakutud ametikohast lasteaia ja kooli liitmisel. "Ma teavitasin neid sellest, et mulle pakuti kohta Toilas ning ma kavatsen vallavanemaks kandideerida," ütles ta. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles