Narvas napib politseinikke

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lilleväli
Foto: Peeter Lilleväli

2011. aastal kaotas Narvat, Narva-Jõesuud, Sillamäed ja Vaivara valda teenindav Narva politseiosakond 14 korravalvurit.

"Mõned läksid pensionile, mõned teistesse prefektuuridesse," kommenteeris politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri ülem Aldis Alus. "Samas ei suutnud me juurde muretseda vajalikul arvul inimesi."

Aluse sõnul käis möödunud aastal üsna "agressiivne" värbamiskampaania, sealhulgas Narva osakonda, kuid juurde saadi vaid kolm inimest.

Narva osakonna juhi Sergei Andrejevi sõnul on tema alluvuses praegu 11 vaba töökohta.

"Tahame, et Narva osakonnas oleks 17 politseinikku rohkem," täpsustas Aldis Alus, lisades, et Jõhvis on vajadus täiendavalt 18 inimese järele.

Politseiameti veebilehel oleva kuulutuse kohaselt vajatakse korravalvureid Narvas, Jõhvis ja Rakveres. Hariduse osas on nõudmised leebemaks muutunud - enam ei nõuta ainult politseilist eri- või kõrgharidust, vaid piisab isegi kutsekeskharidusest. Märksa nõudlikumalt suhtutakse aga keelteoskusesse: kandidaadilt eeldatakse riigikeele valdamist kõrgtasemel (C1) ja vene keele oskust kesktasemel.

"Probleem aga pole niivõrd keelteoskuses, kuivõrd palkades - need on meil väikesed, eriti alles tööle tulnud inimestel," lisas politsei- ja piirivalveameti pressisekretär Jelena Filippova.

Isegi politseinike nappuse tingimustes on Narva regioonis 2011. aastal registreeritud väärtegude, sealhulgas liiklusõnnetuste arv 2010. aastaga võrreldes pisut ja 2009. aastaga võrreldes tunduvalt vähenenud: 2009. aastal registreeriti 17 572, 2010. aastal 11 841 ja 2011. aastal 11 183 väärtegu.

Kriminaalkuritegude statistika on kurvem: 2009. aastal sooritati 2590, 2010. aastal 2974 ja 2011. aastal 2666 kuritegu. Silmanähtavalt on kasvanud isikuvastaste ja vähenenud varavastaste kuritegude arv. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles