Kaevandusmuuseumi ehitajaid raske leida

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumi planeeritud maapealne osa.
Muuseumi planeeritud maapealne osa. Foto: Erakogu

Kohtla-Nõmme vallavalitsus pikendas Kohtla kaevanduspargi-muuseumi maapealse hoone ehitustööde riigihankel osalemiseks taotluste esitamise tähtaega, kuna algseks tähtajaks, esmaspäevaks, ei laekunud ühtegi taotlust.

"Pikendasime tähtaega 20. aprilli lõunani," loodab Kohtla-Nõmme vallavanem Illart Jool, et selleks ajaks esitavad kvalifitseerimisdokumendid vähemalt paar-kolm firmat. "Hankel osalemise tingimusi me ei muutnud, küll aga saatsime meili mõnele ehitusfirmale, kes meie arvates võiksid osaleda."

Tegemist on väljakuulutamisega läbirääkimistega hankemenetlusega, seega ei pea 20. aprilliks veel hinnapakkumist esitama.

Mis saab siis, kui ka uueks tähtajaks pakkumisi ei tule, ei soovinud Jool ennustada. "Me ei saa tähtaega lõputult pikendada. Muuseumi maapealne osa peab olema valmis ehitatud järgmise aasta 31. augustiks; enne juulit ei saa töid alustada isegi siis, kui praeguse hankega ehitaja leiame. See jätab ehitamiseks aasta ja kaks kuud, mis on õudselt lühike aeg."

Kui vallavalitsus peaks praegu hakkama hankedokumenti muutma, tuleks see EASi uuele kooskõlastusringile saata ning ehituse tähtajaks valmimine muutuks küsitavaks.

Kaevanduspargi-muuseumi maapealse osa tööde kogumaksumus on enam kui kolm miljonit eurot: EASi Euroopa Regionaalarengu Fondist eraldatud 2,6 miljonile eurole lisandub 460 000eurone omaosalus, mille katavad Kohtla-Nõmme vallavalitsus ja Eesti Energia. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles