Suvemuusika festival tuleb Vahemere-hõnguline

Teet Korsten
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helin-Mari Arderilt kuuleb Narva-Jõesuus "1001 ööst" inspireeritud lauludele lisaks ka näiteks tšehhi- ja kõmrikeelseid armastuslaule.
Helin-Mari Arderilt kuuleb Narva-Jõesuus "1001 ööst" inspireeritud lauludele lisaks ka näiteks tšehhi- ja kõmrikeelseid armastuslaule. Foto: Teet Korsten

"7 linna muusika" festival kannab oma külalised tänavu kümne päeva jooksul võluvalt salapärasesse ja temperamentsesse Vahemere-maailma.

"7 linna muusika" ühe korraldaja, Jõhvi kontserdimaja juhi Piia Tamme sõnul on järjekorras 14. "7 linna muusika" festivali ühendavaks juhtmotiiviks Vahemere-temaatika.

Kohtla-Järve karneval

"Ka meil Ida-Virus on toredad veekogud, mõisad, kirikud ja suvi - märksõnad, mis tulevad silme ette seoses Vahemere kandiga. Festivali kava on koostatud, mõeldes sellistele toredatele maadele nagu Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania; sealt peaks aimuma Vahemere maade võluvalt salapärast ja temperamentset õhkkonda," ütles Tamm.

Tänavuse festivali raami moodustavad Guido Kanguri "Kauni muusika" egiidi all produtseeritud kontserdid - festivali avab kahepäevane Tuletorni kontsert Rannapungerjal ning selle viimasel päeval (pühapäeval, 15. juulil kell 18) kõlab Jõhvi Mihkli kirikus Märt Avandi ja Lenna kontsert "Öö valge on õnn".

Festivali kõige viimaseks ürituseks on aga pühapäeval Kohtla-Järvel kunagise kinoteatri Pobeda juurest algav karnevalirongkäik kultuurikeskuse juurde, mille ümber toimub Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikateedri noorte kontsert. Vokaalansamblis nimega Kiivad Armastajad astuvad teiste seas üles Mari Pokinen ja Sandra Uusberg. Kummardusena Veneetsia karnevalile oodatakse karnevalikülalisi maskides.

Džässiamatsoonid

Põlevkivilinnas toimub festivali raames veel üks kontsert - pühapäeval, 8. juulil musitseerivad Valges saalis kontserdil "Veneetsia öö" Neeme Punder flöödil ja Lembit Orgse klavessiinil. Kontsert ühendab kenasti XIII-XVI sajandi muusika ja kujutava kunsti, mille näiteid seinale projitseeritakse.

Festivali korraldajad leidsid nii Vahemerega seotud pille (nt 8. juulil kell 16 Illuka mõisas kitarritrio F1 flamenkodžässi kontsert) kui vastavaid teemasid (vt kontsert "Hispaania - tulen!" 11. juulil Kukruse mõisas ning Helin-Mari Arderi kontsert ""1001 ööd" ja armastuslaulud laiast maailmast" 12. juulil Narva-Jõesuus).

Kirikutest leiavad seekordsel festivalil lisaks Mihkli omale rakendust Narva Aleksandri ja Pühajõe kirik, kus toimuvad vastavalt kammerkoori Collegium Musicale Arvo Pärdist inspireeritud kontsert "Peegel peeglis" ning bariton Aare Saali ja akordionist Tiit Kalluste kontsert "Itaalia serenaadid".

Kindlasti väärib festivaliga seoses mainimist, et seal kuuleb eri kontsertidel kokku peaaegu kõiki meie džässilikuma muusika amatsoone - H.-M. Arderile ja Lennale lisaks ka Siiri Sisaskit, Hedvig Hansonit ja Tanja Mihhailovat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles