Virumaa fotokonkurss andis saagiks ligi 1300 tööd

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksana Ivleva võidutöö kategoorias "Kontrastiderikas Virumaa".
Oksana Ivleva võidutöö kategoorias "Kontrastiderikas Virumaa". Foto: OKSANA IVLJEVA

"Kõikide saadetud fotode hindamine oli justkui teekond läbi Virumaa koos selle igapäevaelu ja suursündmustega," märkis eile Jõhvi kontserdimajas auhindu üle andnud Virumaa fotokonkursi žürii liige Evelin lves.

Viru Keemia Grupi ja kontserdimaja korraldatud teine pildivõistlus "Ilus oled, Virumaa" andis saagiks ligi 1300 tööd 130 pildistajalt. "Osavõtjaid oli küll mullusest vähem, kuid konkursile laekunud tööde hulgas oli väga häid pilte, mida esile tõsta ning teistele suunanäitajaks seada," nentis žürii esimees Kaupo Kikkas. "Näha on rohkem fotograafide mõtestatust hetkede ja looduse jäädvustamisel, mille üle minul kui žürii esimehel, on ainult hea meel."

Auhindu jagati rohkem kui 30 autorile.

Ida-Virumaad kui põnevat ja sündmusterikast paika esitles oma tööga kõige paremini Eestis tuntud aerofotograaf Andres Tarto, kellele tõi seekord võidu siiski maa peal tehtud töö. Teine koht kuulus selles kategoorias Roman Horevile ning kolmas Natalja Ziminale.

Virumaa inimeste jäädvustajana oli parim Maksim Kalistratov, teise koha pälvis Tatjana Agafonova ning kolmanda Anastassia Volkova.

Virumaa kontrastiderikkust tabas kõige paremini Okana Ivleva. Teine koht selles kategoorias läks Sergei Perovile ning kolmas Sergei Guštšinile.

Virumaa imelisust tõi kõige paremini esile Igor Višnjakovi töö, teine kuulus Vladimir Gorohhovile ja kolmas Silver Kämäräle.

Lisaks peaauhindadele anti välja ohtralt eriauhindu.

Konkursi korraldajad ja žürii näevad Virumaa fotokonkursil pikka tulevikku. Järgmine võistlus leiab aset kahe aasta pärast, andes mitmekülgse Virumaa avastamiseks aega ka külalistele. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles