Tantsutähed panevad rahvamaja uue põranda proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas pärast Kaisa Oja ja Martin Parmase etteastet üldse julgebki keegi Mäetaguse peol tantsima minna?
Kas pärast Kaisa Oja ja Martin Parmase etteastet üldse julgebki keegi Mäetaguse peol tantsima minna? Foto: SCANPIX

Aastalõpupeod katavad seltsimajades laua ning võtavad üles tantsuviisi, tuues vallarahva keskpõrandale kokku jalga keerutama.

Kui linnades kogunetakse aastavahetusel keskväljakule püstitatud kuuse ümber, kus paugutatakse saluuti ja vahuveinipudelitelt korke, siis maal kogunetakse jõulupühade eel või järel - rahvamajja lauakeste taha, mis kaetakse kodunt kaasa võetud hea ja paremaga, ning keerutatakse tantsupõrandal labajalavalssi.

Rahvamaja ja piparkoogimaja

Mäetaguse jõulupeo eeskava on tänavu tantsulisest tantsulisem, kuid labajalavalsist on seal asi kaugel, sest esinema on palutud Revalia tantsukooli noorte kõrval professionaalsed võistlustantsijad - üheksakordsed Eesti meistrid ning Euroopa meistrivõistluste finalistid Kaisa Oja ja Martin Parmas, keda Eestimaa teab ja tunneb eelkõige menusaatest "Tantsud tähtedega".

Pidu leiab aset vastremonditud rahvamajas, rahuldades vallarahva uudishimu, et mismoodi see ehitustööde ajal suletud maja nüüd ka välja näeb. Ühtlasi saab oma tuleristsed kätte saali uus põrand, mis pannakse tipptantsijate esinemise ning oma rahva jalakeerutusega kohe proovile - kui pärast Oja ja Parmase etteastet üldse julgebki keegi tantsupõrandale minna!

Aga küllap julgeb, ning julgete päralt on sel õhtul ansambel Sleepwalkers. "Millal siis veel uhkeid poognaid keerutada, kui mitte aastalõpupeol?" märkis Mäetaguse huvikeskuse juhataja Mare Taar. Ja tal on tuline õigus.

Ühte maja näeb sel õhtul veel ning selleks on piparkoogimaja, mis valmis Pagari seltsimajas ning kujutab endast Mäetaguse rahvamaja väikest mudelit.

Mäetaguse valda on nimelt haaranud piparkoogimaania ning välja on kuulutatud fotokonkurss, kus saavad osaleda kõik, kes sellest magusast maaniast tabatud ning oma hüper-superpiparkoogid üles pildistavad.

Mäetaguse rahvamajas toimub pidu 28. detsembril, kuid nädal enne seda löövad aknad särama Kiikla rahvamajas, kus samuti vaadatakse tantsumeistrite särtsakat sõukava - trupilt Amici - ning tantsitakse ise - ansambli Endri & Restart pillilugude saatel.

Tants ja trall

Suuremaid ja väiksemaid pidusid toimub aasta lõpus peaaegu igas vallas.

Illuka rahvas katab laua 22. detsembril mõisakompleksi seminarihoones, kus jõululauludega esineb noorte muusikute ansambel Punt ning tantsulugusid mängib Rakvere ansambel Compact.

Lüganusel lustitakse 22. detsembril, kus meeleolu loob Arlet Palmiste ning tantsuks mängib Vana Kallim. Maidlas pidutsetakse 30. detsembril Laur Teäri ja Meelis Laido pillilugude saatel. Esinema on palutud ka tantsutrupp Grandis, kes pakub vallatut varieteeprogrammi.

Lohusuu rahvas saab laudade taga kokku 28. detsembril koolimaja saalis, kus muusikat teeb Toitsi bänd Vaiatust. Vaivaras lustitakse 28. detsembril Vaivara seltsimajas ja 29. detsembril Olgina rahvamajas.

Avinurmes leiab aset "Uue aasta tantsuöö", kuhu kõik on oodatud juba kell 00.30 ning koos ansambliga Feliks-Band kestab tants ja trall seal varahommikuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles