Aastalõpuball andis võimaluse sõpru kohata FOTOGALERII

Teet Korsten
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimaja saal muudeti balli jaoks suureks tantsuplatsiks, kuhu oleks rohkemgi paare mahtunud.
Jõhvi kontserdimaja saal muudeti balli jaoks suureks tantsuplatsiks, kuhu oleks rohkemgi paare mahtunud. Foto: Peeter Lilleväli

[nggallery id=46]

29. detsembril Jõhvi kontserdimajas toimunud valla aastalõpuballile kutsutud jäid peoga rahule - kuidas teisiti, sest korraldajad teatasid juba enne üritust, et selle kordaminek sõltub peolistest endist.

Balli peakorraldaja, Jõhvi kultuurijuhi Anne Uttendorfi sõnul on temani peost jõudnud vaid positiivne vastukaja.

Sõbralik publik

"Külalisi ära saates paistsid kõik rahulolevad. Väljastpoolt maakonda esinejaist pälvisid rohkem tähelepanu Apelsin ja Gourmet Duo. Apelsin tekitab mõnusa nostalgiatunde - ega neid praegu enam palju ei kuule ja keskealistele on tegu oma aja bändiga. Kohalikest kiideti Iisaku naisansamblit, mis esitas "Horoskoobi" laule. Asjalik kriitika balli kohta oleks teretulnud, et tulevikus saaksime veel paremini teha," ütles Uttendorf.

Kultuurijuhi sõnul hindasid külalised enim võimalust oma ammuste tuttavatega vabas õhustikus suhelda. Uttendorfi sõnul oli ürituse eelarve sama suur kui mullu, aga kuna tänavu küsiti esinemise eest suuremat tasu, oli ka esinejaid vähem.

Laulutrio Saturn solist, Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi abiturient Ingela Virkus, kes astus üles ka Kirderanniku koori koosseisus, leidis, et publik oli sõbralik. Saturni esinemise kohta pelgab neiu, et see kukkus veidi rabe välja.

Kolmandat aastat järjest ballil osalenud Virkuse arvates võis tunamullune pidu uhkem olla, sest siis esines rohkem kuulsusi üle Eesti - tantsusaate võitnud ühikarott Liina Vahter näiteks. "Tore, et Saturn linnagaleriisse esinema kutsuti. Ju taheti noortele noori näidata. Peale meie laulis peol ka Viljandi kultuurikolledžis õppiv Kärolin Kruut," ütles Virkus.

Õige meeleolu

Peoperemehest Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar jäi samuti peoga rahule. "Enim meeldis Jõhvi bigbändi esinemine. Aga kõige tähtsam sel peol on suhtlus ja suurema osa ajast vestlesingi eri inimestega ja nii polnud palju võimalusi programmi süüvida. Tore oli peol trehvata näiteks endist Rakvere linnapead Jaadlat ja Jõgeva linnapead," rääkis Võhmar.

Vallavanema tähelepaneku põhjal võiks järgmisel peol kava algusega oodata akadeemilise veerandi, et kõik külalised platsi laekuksid. Samuti võiks olla spetsiaalne asjapulk, kes peolisi eri esinemispaikades toimuvale juhatab.

Mäetaguse vallavanem Aivar Surva kiitis samuti bigbändi esinemist, kelle taktid peole algusest kena kammertooni kätte annavad. Naabervalla vanem astus ka ise peol üles nii Jõhvi bigbändi pillimehe kui Kirderanniku koori lauljana.

Mäetaguse enda aastalõpu vastuvõtt toimus päev varem - seal võis kuulda näiteks superstaarist eurolaulikut Ott Leplandi laulu "Kuula" esitamas. Erinev Jõhvist oli peo mastaap: Jõhvis saadeti välja 700 kutset kahele, aga Mäetagusel oli peole kutsutuid 120. Sarnaselt Võhmariga kiitis Surva võimalust veel enne aasta lõppu tuttavaid nägusid näha.

Maavanema kohuseid täitev maasekretär Eve East leidis, et pidu oli hubane ja mõnus ning külalised tundusid rahul olevat. Peokava kohta arvas East, et see oli tore, kuna ei seganud mõnusat seltskondlikku olekut. "Kriitikat ei kuulnud, järelikult pole vaja midagi peokorralduses kardinaalselt muuta. Vahest toitlustamine oleks pidanud olema paremini läbi mõeldud," ütles East.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles