Voka staadioni tribüünid lammutati

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voka staadioni uuendamine ei tule kõne alla enne, kui algab Euroopa Liidu uus rahastusperiood.
Voka staadioni uuendamine ei tule kõne alla enne, kui algab Euroopa Liidu uus rahastusperiood. Foto: Peeter Lilleväli

1980. aastal Eesti paremini ehitatud spordirajatise tiitli saanud Voka staadioni tribüünid olid sedavõrd amortiseerunud, et need tuli maha lammutada.

"Tribüünide lammutamine oli vajalik, kuna selle konstruktsioon oli kohati ohtlik," märkis Toila valla arendusnõunik Mehis Luus.

Üle 30 aasta tagasi ehitatud staadion pole tema sõnul suuremat remonti näinud ja ainus viimase aja märkimisväärne investeering Voka spordikompleksi pärineb 2005. aastast, mil valmis uus spordihoone.

"Valla eesmärk on kogu aeg olnud staadion rekonstrueerida, nii et sellest saaks Ida-Virumaa esindusstaadion nii jalgpallis kui kergejõustikus. Seda juba Voka staadioni unikaalsuse pärast: kuna ta asub augu sees, on tuule mõju olematu. Maakonnas teist samaväärset staadioni pole," rääkis Luus.

Ulmeline idee

Voka staadioni uuendamine jääb ootama uut Euroopa Liidu rahastusperioodi, mis algab 2014. aastast. Maakonna arengukavas on võimalike esindusstaadionidena nimetatud nii Voka kui Jõhvi oma. Luusi hinnangul saab ilmselt määravaks, kumb saab esimesena rahastuse.

Ükski spordialaliit pole siiani Voka staadionile tõsiseltvõetavat tuge pakkunud. "Kõik on olnud jutu tasemel kompamised. Jalgpalliliit käis kunagi välja idee, et teeks Voka staadionile kaarja katuse ja rajaks sinna sisehalli, aga meile on see ulme, sest sellist raha Toila vallal kindlasti ei ole. Kui jalgpalliliit oleks valmis kaasrahastama, siis miks mitte," arutles Luus.

Armetus seisus

Ta meenutas ka kunagist lepingut kultuuriministeeriumiga, mille kohaselt oleks staadioni järk-järgult uuendatud, aga majanduslangus tõmbas sellele kriipsu peale.

"Praegu on staadion ikka üsna armetus seisus: veedrenaaž ei tööta korralikult ja vallal endal pole võimekust isegi jooksuradade uuendamiseks," rääkis Luus, lisades, et kunagi tehtud arvutuste järgi kuluks staadioni kordategemiseks ligemale 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles