Narva kolledžis hakkab tegutsema džässiklubi

Teet Korsten
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Pissarenko: "Narva on minu ettekujutuses alati head džässiklubi vajanud."
Oleg Pissarenko: "Narva on minu ettekujutuses alati head džässiklubi vajanud." Foto: Matti Kämärä

18. septembril avab Tartu džässiklubi Narva raekojaplatsil Tartu ülikooli Narva kolledži majas kohvikus Muna oma filiaali, mis hakkab kandma nime Narva Jazz Club (NJC).

Uus džässiklubi hakkab tegutsema kolledži 0-korrusel asuvas kohvikus Muna.

Džäss ühendab

Narva päritolu Eesti džässilegend Oleg Pissarenko ütles Põhjarannikule, et uues klubis leidub esinejaid, nagu džässis ikka, nii kodu- kui välismaalt. Selle tõestuseks astuvad avakontserdil 18. septembril kell 19 uue klubi lavale vene džässi elavad legendid pianist Andrei Kondakov ja bassist Vladimir Volkov, kitarrivirtuoos Jim Lampi Suurbritanniast ja Eesti löökriistaguru Tanel Ruben. "See kontsert tõotab palju ülevaid emotsioone kõigile tõelise džässi hindajaile," lubas Pissarenko.

TÜ Narva kolledži direktor Katri Raik ütles, et džäss on piirideta muusika, kus ei küsita muusiku emakeele ja rahvuse üle, ning džässiklubi sobib suurepäraselt Narva - kahe ja enama kultuuri piirile.

"Minu kogemuse järgi on narvakate lemmikmuusikaks vene popi ja etnofolgi järel just džäss. Nii nagu Tartu ülikool eeldab oma kolledžilt kvaliteeti, taotleme meie Tartu džässiklubi filiaalilt samuti kvaliteeti - seekord muusikas. Kolledžihoone on üks Eesti moodsamaid õppehooneid ja ühtlasi piirilinna kultuurikeskus. Siin kõlab mitmekesine muusika, eksponeeritud on eesti kunst, mängitakse eesti teatrit. Kolledži taotlus on edaspidi üha enam tuua kokku vene ja eesti kultuuri. Olen kindel, et džässiklubi esinejate abil see õnnestub. Loodame, et nii läheb ka uue Narva džässiklubiga. Ehk on väga hea džässiklubi veel üks põhjus ka Narva külla tulla!" ütles Raik.

Kolledži toetus

Kolledžijuhi arvates on eriti sümpaatne, et Tartus eduka džässiklubi loodud Pissarenko laiendab seda oma sünnilinna. Raigi sõnul on kolledži poolt klubile pakkuda tasuta ruumid ja helitehnika.

"Narva on minu ettekujutuses alati head džässiklubi vajanud. Hästi toimiva klubi eelduseks on aga usaldusväärsete partnerite olemasolu. Seepärast olen õnnelik, nähes kolledžis just sellist koostööpartnerit. Arvan, et Tartus ülesehitatud võrgustik on veennud selle muusikavaldkonna vajalikkuses ka kultuurirahastajaid, ning loodan, et samasugused arengud ootavad ees samuti Narva linna. Piirideta muusika piirilinnas!" ütles Pissarenko.

NJC kontsertide eesmärk on Pissarenko sõnul pakkuda kuulajatele elamust, seltskonda ja eluviisi. Klubiüritused hakkavad aset leidma kaks korda kuus kolmapäeviti algusega kell 19. Peale kontsertide toimuvad jämmiõhtud, näidatakse džässiteemalisi filme jm.

Narva linnale esitatud 2014. aasta eelarveprojektis on klubi kuludeks planeeritud 21 200 eurot ja tulusid veidi vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles