Kohtla-Nõmme kooli juht paneb ameti maha

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Luuk ütles lahkumise põhjuseks, et ta ei jaga vallas võimule tulnud inimeste vaateid.
Ain Luuk ütles lahkumise põhjuseks, et ta ei jaga vallas võimule tulnud inimeste vaateid. Foto: Peeter Lilleväli

Kooli direktor ütleb lahkumise põhjuseks erimeelsused uue vallavõimuga. 

Kolmandat õppeaastat Kohtla-Nõmme kooli juhtiv Ain Luuk esitas vallavalitsusele lahkumisavalduse ning järgmine nädal jääb talle selles ametis viimaseks.

"Kooli direktor peab käima vallavalitsusega ja volikogu enamusega ühte jalga. Minul on uue vallavõimuga liiga palju eriarvamusi ja ma ei jaga nende inimeste vaateid, kes vallas võimule tulid," põhjendas ta oma otsust. "Kooli hoolekogu ei ole kooli juhtkonda toetanud, mind on mitmelt poolt korduvalt rünnatud ja see hakkab juba tervisele mõjuma."

Ain Luuk asus Kohtla-Nõmme kooli, tollal Kohtla põhikooli direktoriks  2011. aasta augustis pärast Kohtla kaevandusmuuseumi juhi kohalt lahkumist.

"Ma väsisin kaevandusmuuseumis ära - pidev probleemides siplemine, alaline rahapuudus ja ka suure ehitusprojekti venimine mõjusid juba tervisele," põhjendas ta toona.

Kohtla põhikooli on Luuk juhtinud ka varem, aastatel 1991-1999.

Kohtla-Nõmme vallavanem Jaak Rooden ütles, et uue koolijuhi leidmiseks tuleb korraldada konkurss. Kas seda teeb veel ametis olev või juba uus vallavalitsus, pole otsustatud. "Tahaksin, et seda teeks uus vallavalitsus - täpselt nii, nagu nemad seda teha tahavad."

Uue vallavanema leidmiseks kuulutas vallavolikogu välja konkursi. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles