Narva energiajooksule järgneb rahvapidu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka järgmisel aastal on energiajooksu stardi- ja finišipaik linna servas asuvas Äkkeküla tervisespordikeskuses, ent sellel järgnev suur energeetikute pidu toimub kindluse õues.
Ka järgmisel aastal on energiajooksu stardi- ja finišipaik linna servas asuvas Äkkeküla tervisespordikeskuses, ent sellel järgnev suur energeetikute pidu toimub kindluse õues. Foto: Ilja Smirnov

Järgmisel aastal 15. juunil toimuvale Narva energiajooksule järgneb samal päeval kindluse õues energeetikute suur rahvapidu.

Kui viimastel aastatel tähistas Eesti Energia energeetikute ja kaevurite päeva oma suvepäevadega, mis olid mõeldud vaid oma kontserni töötajatele, siis järgmisel aastal tähistatakse neid ametipäevi taas eraldi rahvapidudega, kuhu on oodatud kõik soovijad.

Pidu kõigile huvilistele

ASi Narva Elektrijaamad juhatuse esimees Tõnu Aas ütles, et Eesti Energia on otsustanud järgmisel aastal tähistada kaevurite päeva koos Viru Keemia Grupiga, korraldades sel puhul traditsiooniliselt augusti viimasel pühapäeval Toilas suure rahvapeo. "Peale selle tahame ka Narvas korraldada spordi- ja kultuuripeo, mida saaksid nautida meie kohalikud inimesed ja kuhu oleks hea kutsuda ka külalisi mujalt," sõnas ta.

Energeetikute pidu toimub 15. juunil Narvas Hermanni kindluses. See on ühtlasi sama päeva esimeses pooles toimuva neljanda Narva energiajooksu järelpidu.

Eesti Energia ürituste juht Maarja-Liis Meri sõnas, et sellele peole on oodatud nii sel päeval Narva saabunud jooksust osavõtjad, Narva elektrijaamade töötajad kui ka kõik teised huvilised.  Energiapäeva nime kandval üritusel toimuvad kindluse õues lasteüritused, spordivõistlused ja laval esinevad paljud artistid. "Ühe tuntud peaesineja nimi selgub hiljem. Kuid kultuuriprogrammi tahame kaasata ka paljusid kohalikke inimesi. Samuti kutsume osalema kohalikke toidutootjaid," sõnas ta.

Energiajooks on aina kasvanud

Kui eelneval kolmel aastal toimus Narva energiajooks augustis, siis järgmisel aastal on see kavas pühapäeval, 15. juunil. Ürituse peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul vahetati toimumisaega teise Virumaa suure rahvaspordiürituse Rakvere ööjooksu korraldajate palvel, kes soovisid oma üritust läbi viia nimele kohaselt sel ajal, mil õhtud on juba hämaramad.

Lillialliku hinnangul peaks energiajooksu toomine juuni keskpaika võimaldama kaasata rohkem kooliõpilasi. Narva energiajooksu osalejate arv on iga aastaga kasvanud ja tänavu oli finišiprotokollis juba 3429 nime. Nendest ligikaudu pooled on olnud Ida-Viru inimesed. Osalejaid oli sel aastal 13 riigist. "Oleksime rahul, kui järgmisel aastal ületame osalejate koguarvus 4000 piiri," ütles Lilliallik.

Ta usub, et kui 2015. aastaks saavad Narvas praegu käsilolevad ulatuslikud rekonstrueerimistööd läbi, saab Narva energiajooks ühe kõige kaunima linnajooksude raja ning siis võib osalejate arv kasvada ka 5000-6000ni.

Narva linnapea kohusetäitja Natalja Šibalova kinnitas, et energiajooks on Narva jaoks ääretult tähtis sündmus ja linnavalitsus teeb kõik temast oleneva, et üritus toimuks võimalikult kõrgel tasemel.

Eesti Energia, Narva linn ja spordiürituste korraldamise klubi sõlmisid eile ühiste kavatsuste protokolli Narva energiajooksu edasiseks korraldamiseks. Mati Lillialliku sõnul annab see lepe kindluse, et Narva energiajooks toimub ka järgneval kolmel aastal. "Et järgmisel aastal toimub koos jooksuga ka energeetikute rahvapidu,  peaks see kasvatama veelgi rohkem inimeste huvi nii selle sündmuse kui  ka Narva ja kogu Ida-Virumaa vastu," sõnas Lilliallik.

Eesti Energia teatel toetab ettevõte Narva energiajooksu läbiviimist 41 000 euroga. Mati Lillialliku sõnul on see väga oluline panus, mis võimaldab katta ligemale kolmandiku ürituse kuludest. Võrdluseks, osavõtutasudest laekuva raha osakaal on vaid ligikaudu kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles