Deniss Boroditš hakkas kergitama Reformierakonna aktsiaid Ida-Virumaal

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditši sõnul tunneb ta Ida-Virumaad hästi, kuna siit on pärit ka tema abikaasa ja tolle suguvõsa.
Deniss Boroditši sõnul tunneb ta Ida-Virumaad hästi, kuna siit on pärit ka tema abikaasa ja tolle suguvõsa. Foto: Peeter Lilleväli

Reformierakonna Ida-Viru maakonnaorganisatsioon valis uueks juhiks riigikogu liikme Deniss Boroditši, Keskerakonna endise häältemagneti ja juhtfiguuri, kellest sai oravapartei liige alles eelmise aasta lõpus. 

Viimased aastad pole Reformierakonna jaoks Ida-Virumaal edukad olnud. 2011. aasta riigikogu valimistel õnnestus üks mandaat kätte saada tänu Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi tehtud tugevale valimiskampaaniale. Tema kogutud häälte toel sai koha parlamendis taas sisse võtta Reformierakonna kauaaegne Ida-Viru maakonnajuht ja endine maavanem Rein Aidma. Eelmisel aastal heideti aga Ojuland erakonnasiseste valimiste häälteskandaali tõttu parteist välja.

Konkurentsivõime jäi nõrgaks

Eelmise sügise kohalikeks valimisteks oli Reformierakonna positsioon maakonnas jäänud sedavõrd nõrgaks, et suuremates linnades ei õnnestunud peaministriparteil isegi oma nimekirja välja panna.

Rein Aidma sõnul oli selge, et senise kohaliku koosseisuga ei ole Reformierakond ka 2015. aasta riigikogu valimistel Ida-Viru linnades, kust tuleb aga enamik hääli, konkurentsivõimeline. "Deniss Boroditšil on noorusele vaatamata juba päris pikk kogemus poliitikas. Tal on ka rohkesti poliitikas edu saavutamiseks vajalikke sidemeid. Kui selline inimene asub põhjalikult Ida-Virumaaga tegelema, siis tuleb see kasuks nii maakonnale kui erakonnale," arvas Aidma.

Ta lisas, et Reformierakonna maakonnaorganisatsiooni juhi koha  loovutamine pole temale mingi probleem. "Vanust on juba üksjagu," sõnas 63aastane Aidma, kes on olnud parlamendi liige järjest juba üle kümne aasta. Kuigi Aidma peab enda sõnul aktiivsest poliitikast taandumise plaane, ei välista ta, et kandideerib veel järgmisel aastal riigikogu valimistel.

Pikaajalised kavatsused

Peale Ojulandi on Reformierakonna aktsiaid käinud enne riigikogu valimisi varem kergitamas ka näiteks turvateenuseid osutav ettevõtja Jaanus Rahumägi, kes pääses 2007. aastal idavirulaste häältega riigikogusse, ent pärast eesmärgi saavutamist aktiivsema tegevusega maakonnas silma ei paistnud.

Deniss Boroditš kinnitas Põhjarannikule, et piltlikult öeldes Rahumäge või Ojulandi ta Ida-Virumaale tegema ei tule. "Muidugi ma kandideerin 2015. aasta valimistel, kuid mul on pikem eesmärk ja soov vähemalt neli aastat teha tööd selle nimel, et aidata Ida-Virumaal ülejäänud Eestile järele jõuda.  Et noored ei põgeneks siit ja maakond ei oleks nii paljude negatiivsete edetabelite tipus. Me valmistame ette pikaajalist tegevuskava, mida on selle saavutamiseks vaja teha," sõnas Boroditš, lisades, et oluline on vähendada vastasseisu Ida-Viru suuremates linnades võimulolijate ja riigivõimu vahel, kuna see on olnud üks põhilisi pidureid, mis elukeskkonna arendamist maakonnas takistab.

"Ma ei tule siia lihtsalt lipuga vehkima. Reformierakonna usaldus on Ida-Virumaal madal ning selle võitmine nõuab aega ja konkreetseid tegusid. Ma tahan pakkuda siinsetele inimestele tõsiseltvõetavat alternatiivi poliitiliste valikute tegemisel," sõnas Boroditš, kes on Tallinnas kogunud nii kohalikel kui riigikogu valimistel Keskerakonna ridades olles ligikaudu 6000 häält.

Deniss Boroditš on olnud aastaid Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare lähedasemaid kaasvõitlejaid pealinnas ja ta töötas neli aastat ka Tallinna abilinnapeana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles