Šokiansambel Winny Puhh annab Ida-Virumaal esimese kontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winny Puhh esinemas tänavu festivalil Tallinn Music Week.
Winny Puhh esinemas tänavu festivalil Tallinn Music Week. Foto: Erakogu

Winny Puhh on tegutsenud ligi 20 aastat nii, et Ida-Virumaale pole nägu näidatud. 15. augustil saab see apsakas parandatud ning mullu "Eesti laulu" konkursil mõned Winnyd jalgupidi lae alla riputanud bänd tuleb publikut irriteerima Purtsesse.

"Winny Puhhist saab tänavuse "Purfesti" peaesineja," avalikustas Ida-Virumaa ühe suurema festivali peakorraldaja Gerli Romanovitš eile Põhjarannikule esinejate nimekirja.

Aasta parim laul

Lakke endid "Purfesti" laval ei riputata, kuid sõu saab olema sellele vaatamata korralik, sest nagu Winny Puhh ise end iseloomustab - "see hullus sai alguse 19 aastat tagasi. Ja see kestab ja tundub, et viimasel ajal on ka ägenemise tendentse märgata". Otse loomulikult kuuleb Purtses ka lugu "Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti", mis viis Winnyd Eesti rokkmuusikas laineharjale ning pälvis muusikaauhindade galal aasta parima laulu tiitli.

Millistes riietes ning näo- ja kehamaalingutes ilmutakse Ida-Virumaal lavale, ei tea bänd ilmselt veel isegi. Augustini on pikk maa käia, kuid juba homme näitab Winny Puhh oma nägu Venemaal, esinedes Peterburis SKIFi festivali pealaval. Juunis näeb Winnysid Viimsi vabaõhumuuseumis, kus nende lavapartneriks on vägagi ootamatult... Rein Rannap tiibklaveril!

Aga näomaalingute osas arvasin ma valesti: bändi kitarristi Ove Mustingu sõnul on see juba otsustatud, millega endid Ida-Virumaal kokku määritakse. "Kiviõliga loomulikult!" muigab ta. "See tundub olema kõige mõistlikum lahendus."

Soome laht ja Purtse jõgi

Kuigi Ida-Virumaa pole Winnydele päris võõras kant, tõdeb Musting, et Purtsesse jõudmiseks tuleb siiski kaarti uurida. Vahest läheb neil sellega paremini kui tunamullu "Purfestil" esinenud Kukerpillidel, kes 40 aastaga Eestimaa risti-põiki läbi sõitnud, kuid Ida-Virumaal põrutasid õigest teeotsast ikka kaks korda mööda.

"Purfest", mis kutsuti viie aasta eest ellu, et juhtida tähelepanu põlevkivitööstuse läbi kannatada saanud Purtse jõe olukorrale, püüab tänavu saada ülevaadet selle jõe mõjudest Soome lahele. Käesolev aasta on nimelt keskkonnavaldkonnas kuulutatud Soome lahe aastaks ning Eesti, Soome ja Venemaa ekspertide ühisprojekt püüab välja selgitada Soome lahe ökosüsteemi seisundit.

Ida-Virumaa aasta tegija tiitli pälvinud "Purfest", kes ei too maakonda mitte ainult vingeid artiste, vaid korraldab igal aastal ka keskkonnaseminari, on sellesse kolme riigi ühisesse projekti kaasatud ning siit ka põhjus, miks festival annab tänavu avapaugu mere ääres.

Liimalast saab seal seminari pidamise koht, kuhu on lubanud tulla ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Minister on öelnud, et tahab uuel euroraha perioodil arendada loodusturismi ja päästa tööstusest rikutud paiku, sealhulgas ka Purtse jõge. "Kui Purtse jõest võtta kamaluga vett, siis on see ikka veel õline," on ta tõdenud.

Õhtu kruvib detsibelle aga teisel pool Purtse suudmeala - kalasadamas, kus Winny Puhhi kõrval astuvad üles The Tuberkuloited, J.M.K.E. ja Facelift Deer, kus solistiks on 2012. aasta "Eesti otsib superstaari" konkursi võitja Rasmus Rändvee. Suure lava ristsed saab ka Kiviõli noortebänd The Rising Murphy. Kontsert algab kell 19 ning lõpeb tund pärast südaööd.

Festivali teisel päeval etendatakse Lüganuse ringhoones näitlejate abiga paikkonnaga seotud muistendeid ning kolmandal päeval on kõik huvilised oodatud õpitubadesse, mis avatakse Püssis peetaval keskkonnapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles