Kultuuriminister Urve Tiidust üllatas Kohtla-Järve vilgas kultuurielu

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Urve Tiidusele avaldas muljet Kohtla-Järve kultuurikeskus ning ta lubas siia tulla ka siis, kui keskus avamiseks valmis on.
Kultuuriminister Urve Tiidusele avaldas muljet Kohtla-Järve kultuurikeskus ning ta lubas siia tulla ka siis, kui keskus avamiseks valmis on. Foto: Peeter Lilleväli

Eile külastas Kohtla-Järvet kultuuriminister Urve Tiidus, kes tutvus linnaga ning uuris, kuidas arenevad siin kultuur ja sport. 

Nagu selgus, huvitab ministrit absoluutselt kõik, mitte ainult see, mis vahetult tema tööd puudutab. Ta kuulas äärmiselt tähelepanelikult, kuidas linnapea Jevgeni Solovjov rääkis linna arendamisest, ning nimetas üheks eredamaks esmamuljeks infot selle kohta, et linnas on lõppemas veevõrkude uuendamise projekt.

"Jajah, ka kultuuriministrit puudutab see vägagi," toonitas Urve Tiidus. "On ju ümbritsev keskkond inimkultuuri tähtsamaid osi. Pealegi olin ma mitu aastat Kuressaare linnapea, nii et väikeste linnade mured on mulle lähedased."

Abilinnapea Niina Aleksejeva märkis, et selle pika aja jooksul, mil tema linnavalitsuses töötanud on, külastas kultuuriminister Kohtla-Järvet esimest korda, ehkki kutsutud on neid kõiki. "Kusjuures Urve Tiidus ei astunud siia mööda sõites sisse, vaid tuli spetsiaalselt. See on väga meeldiv ning näitab, et tal pole ükskõik − ta tahab mitte lihtsalt kõike teada, vaid ka ise näha."

Urve Tiidus lisas, et tuli siia mitte ainult sellepärast, et teda kutsuti, vaid ka seetõttu, et ta on veendunud: igale ministrile on oluline "tunda elu laiemalt kui vaid pealinnas". Tiidus on Ida-Virumaal juba käinud Narvas, Sillamäel ja Kohtla-Nõmmel.

Jevgeni Solovjov rääkis, kuidas kasutatakse Euroopa tõukefondide raha, ning hiljem näidati külalisele Järve linnaosa rekonstrueeritud keskust ja Kohtla-Järve kultuurikeskust, kus on toimumas suured muutused. "Väga sügava mulje jättis. Eriti see, et toolid uuendatud saali telliti Saaremaa meistritelt," naljatles Tiidus.

Minister külastas ka jäähalli ja põlevkivimuuseumi Valget saali, kus on praegu avatud Ahtme kunstide kooli õpilaste tööde näitus, mis on pühendatud selle õppeasutuse 20. aastapäevale. Huviga kuulas ta ka jutustust järgmisel aastal oma 10. sünnipäeva tähistava virtuaalse muuseumi tööst.

Kõige rohkem aega veetis Urve Tiidus Vahtra loomekeskuses, kus ta tutvus näituste ja palju muuga, veendudes kohtlajärvelaste huvide mitmekesisuses.

"Kuulsin ja nägin tõepoolest palju ning muljed on väga positiivsed," märkis Tiidus. "On meeldiv näha, et Kohtla-Järvel käib nii aktiivne kultuuri- ja spordielu. Kuulsin palju head ning eriti tegi rõõmu see, et kaebusi peaaegu polnudki, ehkki probleeme jätkub muidugi kõigil. Oli ka palju avastusi. Näiteks olin siiralt üllatunud, et ma ei olnud kunagi midagi kuulnud rahvusvahelisest akadeemilise vokaali konkursist, mida siin juba aastaid korraldatakse."

Ning muidugi kutsuti ministrit uuendatud kultuurikeskuse avamisele, mis on kavas suve alguses, ning ta lubas kindlasti tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles