1500 Ida-Virumaa noort jooksid ratastoolilaste toetuseks

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi staadionil osales heategevusjooksul ligikaudu 600 õpilast.
Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi staadionil osales heategevusjooksul ligikaudu 600 õpilast. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeval Ida-Virumaal neljas paigas toimunud heategevuslikul teatejooksul osales ligikaudu 1500 õpilast, kes aitasid sel moel koguda raha ratastoolis olevatele lastele mängupargi rajamiseks Haapsalusse.

Ida-Virumaal toimus teatejooks neljas paigas. Kõige enam osalejaid - 600, oli nii Kohtla-Järve gümnaasiumi staadionil kui Narva linnuses. Sillamäe gümnaasiumi juures jooksis üle 230 ja Narva-Jõesuu heledas pargis ligemale last. 

Üle Eesti oli heategevuslikul teatejooksul osalejaid ligikaudu  12 000 õpilast. Teatejooks, kutsub toetama Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamist. Sel aastal paneb Teatejooks õla alla ratastoolilaste koosmängimise võimaluste loomisele – igaüks saab toetada, helistades annetustelefonile 900 7777 (kõne hind on 7 eurot).

Kokku võttis teatejooksust osa üle 12 000 koolinoore ning jooksud toimusid 26 kohas üle Eesti. Osavõtjad olid 5.–9. klasside õpilased, kes võistlesid 8liikmeliste võistkondadena.

„Aitame koguda toetust Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse läheduses paikneva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamiseks. Sel aastal kavandatakse Haapsalu mänguparki mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues koos teiste lastega,“ ütles Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

„Suve lõpuks tahaksime jõuda Haapsalus sinnamaale, et mänguparki minnes ei peaks laps mõtlema, kas ma saan sinna ratastooliga või tulen karkudega või tulen niisama joostes,“ ütles Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juht Kadri Englas.

Ratastoolikasutajate mängupark rajati aasta tagasi ning seal on praegu olemas ratastoolikasutajatele mõeldud spetsiaalne kiik, karussell ja takistusrajad. Neile, kes ratastoolis, tähendab see võimalust värskes õhus aega veeta ning samal ajal õppida ratastooliga munakiviteel sõitmist, äärekivide ja veerennide ületamist, et tänavatel liikudes ennast kindlamini tunda. Park on avatud nii Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse patsientidele, linnaelanikele kui ka turistidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles