Narva džässifestival kestab põlvest põlve

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Narvas moodustatud rahvusvaheline kollektiiv vallutas lõppkontserdil publiku südamed. Eriti läks hinge Jõhvist pärit lauljanna Inga Kaare karismaatiline hääl.
Narvas moodustatud rahvusvaheline kollektiiv vallutas lõppkontserdil publiku südamed. Eriti läks hinge Jõhvist pärit lauljanna Inga Kaare karismaatiline hääl. Foto: Olga Markova

Lõppenud on järjekordne, seekord juba 24. rahvusvaheline noorte džässifestival "Narva Jazz". Igal kevadel kogunevad muusikahuvilised Narvas suurele lavale, esitavad erisugustel instrumentidel džässi ja laulavad, moodustades uusi kollektiive ning kaasates sellesse protsessi ka värskeid jõude. 

Tänavune festival oli ära jaotatud kahele päevale ning mõlemad päevad olid väga sisutihedad. Rugodivi kultuurimajas toimunud avamisel astusid üles Narva muusikakooli kasvandikest koosnev Little Band ning festivali looja ja koordinaatori, Narva tuntud džässmuusiku Boriss Paršini andeka õpilase Mihhail Nikitini juhendatav M-Group Tallinnast. Nikitin, kes varem astus üles koos Narva bändiga Avenue, on nüüd tuntud ka kaugel väljaspool oma kodulinna. Praegu õpib ta Eesti muusika- ja teatriakadeemias, on kokku pannud oma kursusekaaslastest koosneva kollektiivi ning tegeleb muu hulgas ka arranžeerimisega. Nikitin on ka ise mitmeid teoseid loonud ning mõnda neist tutvustas ta narvalastelegi.

Kolmetunnine maraton ära ei väsitanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles