Sillamäel toimub maailmas ainulaadne teatrifestival

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Festivali võõrustajad teater Underworld ja lavastaja Anna Tereštšenko järjekordset teatrifoorumit avamas.
Festivali võõrustajad teater Underworld ja lavastaja Anna Tereštšenko järjekordset teatrifoorumit avamas. Foto: Erakogu

30. maist kuni 1. juunini toimub Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse korraldatav kolmas rahvusvaheline teatrifestival "Kõik teed viivad teatrisse", millest võtavad osa teatrikollektiivid Eestist, Lätist, Valgevenest ja Venemaalt. Kolme päeva jooksul saab Sillamäe õppekohas vaadata 30 vene- ja eestikeelset etendust.

Festivalile pani kaks aastat tagasi aluse Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse (IVKHK) teatri Underworld lavastaja ja Narva õppekoha huvijuht Anna Tereštšenko. Festivali eesmärk ei ole mitte ainult aktiivseid noori teatrikunsti ja näitlejaeriala juurde tuua, vaid ühtlasi näidata õpilastele, et IVKHKs saab lisaks eriala omandamisele ka iseennast kui isiksust arendada ja oma loomeandeid avada.

"Teater Underworld on juba 19aastane: lõin selle 2000. aastal, kui kutsehariduskeskusesse tööle tulin," rääkis Tereštšenko. "Omal ajal korraldasin Narvas festivali "Kristall-luik", ent kahjuks Narva õppekohas oma lava ei olnud, seepärast puudus ka võimalus festivalitraditsiooni taaselustada. Kolm aastat tagasi aga ühinesid kolme õppeasutust Ida-Virumaa kutsehariduskeskuseks ning Sillamäe õppekohta tulles läksin kohe põlema: siin on suurepärane koht oma unistuse elluviimiseks! Siin on olemas nii lava kui ka kõik tingimused külaliste majutamiseks: ühiselamu, söökla ja restoran. Juhtkond toetas seda ideed meelsasti ning on meile igati toeks. Puudu on vaid valgustustehnikat, kuid pole hullu − tellime seda Tallinnast."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles