Kohtla-Järve kultuurikeskuses kõlavad romansid

Põhjarannik
Copy
Olga Bunderil on rõõm kohtlajärvelastele Isabella Jurjeva nimelise konkursi galakontserte korraldada, sest ta on ammu veendunud: põlevkivilinnas on romansside austajaid palju.
Olga Bunderil on rõõm kohtlajärvelastele Isabella Jurjeva nimelise konkursi galakontserte korraldada, sest ta on ammu veendunud: põlevkivilinnas on romansside austajaid palju. Foto: Matti Kämärä / Peeter Lilleväli

28. mail kell 18 kõlavad Kohtla-Järve kultuurikeskuses romansid XХ rahvusvahelise Isabella Jurjeva nimelise vana vene romansi esitajate konkursi laureaatide ja diplomandide esituses. Sissepääs on tasuta.

Isabella Jurjeva nimelist vana vene romansi esitajate konkurssi korraldab igal aastal Tallinna vene romansi klubi. Konkursil astuvad üles nii noored andekad esitajad kui ka juba teenekad artistid, nii professionaalid kui asjaarmastajad. Vene romansi klubi juhataja Olga Bunderi sõnul on huvi nende konkursi vastu aastatega vaid kasvanud ning 24.-28. maini Tallinnas toimuval juubelikonkursil astub üles rekordarv osalisi: 65. Osavõtjaid on peale Eesti ka Venemaalt, Saksamaalt, Poolast ja isegi kaugest Ameerikast.

Isabella Jurjeva nimelisel muusikafestivalil on veel üks kaunis traditsioon: juba 15 aastat saavad kohtlajärvelased suurepärase kingituse − festivali lõpetav laureaatide ja diplomandide galakontsert toimub Kohtla-Järve kultuurikeskuses. Olga Bunderi sõnul on vene romansi klubil Kohtla-Järve kultuurikeskusega välja kujunenud väga soojad suhted: linnavõimud toetavad vokaalkunsti arengut ning siin toimub noorte andekate klassikalise vokaali esitajate rahvusvaheline konkurss. Ning põhiline: jagub tänulikku publikut, kes romansse siiralt armastab − tänu sellele on galakontsertidel saalid alati täis.

Romansiõhtu korraldajate sõnul tulevad Kohtla-Järvel lisaks Isabella Jurjeva nimelise konkursi laureaatidele lavale peaaegu kõik konkursist osa võtnud lauljad. Ning see tähendab, et publikut ootavad ees eredad ja meeldejäävad muljed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles