Tuhat telliskivi seiklevad Narvast Prahasse ja tagasi

Teet Korsten
Copy
Originaalkollektsioon, mille on peaaegu kahekümne aasta jooksul − alates 1995. aastast − eri paigust, sh korduvalt Eesti ja Venemaa piiri ületades kokku kogunud narvakast kollektsionäär Igor Kurov, koosneb rohkem kui tuhandest telliskivist.
Originaalkollektsioon, mille on peaaegu kahekümne aasta jooksul − alates 1995. aastast − eri paigust, sh korduvalt Eesti ja Venemaa piiri ületades kokku kogunud narvakast kollektsionäär Igor Kurov, koosneb rohkem kui tuhandest telliskivist. Foto: Ann Mirjam Vaikla

Ann Mirjam Vaikla ja Szymon Kula Narva kunstiresidentuurist saadavad kohaliku kollektsionääri Igor Kurovi rohkem kui 5,5 tonni kaaluva ajalooliste telliskivide kollektsiooni Praha kvadriennaalile, kus see muutub performatiivseks installatsiooniks. Mida on võimalik ehitada 1000 telliskivist?

Narva kunstiresidentuuri juht Ann Mirjam Vaikla ütleb Põhjarannikule, et tema ning poolakast kunstniku Szymon Kula idee põhineb Igor Kurovile kuuluval unikaalsel ajalooliste telliskivide kollektsioonil, mille nad leidsid Narvast − linnast, mis asub eri tsivilisatsioonide piiril.

Seni tundmatu aare 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles