Vallatute tantsukunst võttis tuntud teatrilavastajal silmad märjaks

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Mahajäetud Nukkude linnas tehti kindlaks ohtlikud jäätmed.
Mahajäetud Nukkude linnas tehti kindlaks ohtlikud jäätmed. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäevane tantsuansambli Vallatud kontsert tõi Jõhvi kontserdimaja suurele lavale 86 tantsijat, mis näitab, et 56. hooaeg on korda läinud.

Mida kõike Vallatud välja ei mõtle, et oma publikut üllatada! Kosmosesse on koos vaatajatega lennatud, internetiavarustes hõljutud, kulisside taga käidud... Niisiis oli igati ootuspärane, et kevadkontserti tuleb vaatama rohkesti ansambli fänne.

Sel pühapäeval avasid Vallatud detektiivibüroo. Külalised kohtusid ehtsa detektiiviga, keda saatsid kiirreageerimisrühm, ratsaarmee, Aafrika palgasõdurid, agentuuride ja paljude muude korrakaitseorganite esindajad.

Tantsijad näitasid, kui hästi nad ratsutada oskavad, morsetähestikku tunnevad ja salakirju lahendavad. Kahe tunni vältel tuvastati ohtlikud jäätmed Mahajäetud Nukkude linnas, viidi läbi operatsioon "Ämblik-4" ja täideti paljud teised juhtkonna antud ülesanded.

Ida-Virumaa ei väsi mind üllatamast.

Eili Neuhaus

Rakverest pärit teatrilavastaja Eili Neuhaus, kes nägi Vallatuid tantsimas esimest korda, ütles, et nähtu vallandas temas tundepuhangu.

"Ida-Virumaa ei väsi mind üllatamast. Tänane kontsert oli isegi rohkem kui üllatus − see oli avastus. Tegemist polnud tantsukollektiivi tavapärase aruandekontserdiga, see oli teatraliseeritud muusikaline etendus, näidend, milles olid esindatud kõik žanrid, idee, lugu, areng, emotsioonid.

Koduteel tuli mul isegi pisar silma − etendus liigutas mind nii sügavalt. Südant ei vallutanud üksnes lapsed ja nende vanemad, vaid ka teised saalis olnud inimesed − tunda oli tohutut kokkukuuluvust.

Ütlen siiralt, et nägin sel õhtul tõeliselt kõrget kunsti. Olen ise lastega palju töötanud ja tean, kui raske on saavutada tulemust, seda enam nii suure kollektiiviga. Koreograaf Tatjana Bulatšik-Verhovski väärib imetlust."

Kuulnud, et selliseid professionaalseid sõusid esitav ansambel Vallatud ei saa oma tegevuseks mingit toetust, lubas Neuhaus anda oma panuse, et neist saaks teada rohkem inimesi.

"Peas juba liiguvad mitmed mõtted ühisprojektidest. Tahaksin, et Vallatud saaksid suurema tuntuse. Oleme Tatjanaga juba rääkinud ja kindlasti ma kutsun Vallatud sügisel oma tantsunumbreid näitama politseipäevale pühendatud kontserdile," ütles Neuhaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles