Saunatalu maailma lõpus

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Ronaldo Sildnik tunnistab, et Tagatalu näol on tegemist tema unistuste koduga, mille rahu, vaikust ja ilu on ta valmis hea meelega külalistega jagama.
Ronaldo Sildnik tunnistab, et Tagatalu näol on tegemist tema unistuste koduga, mille rahu, vaikust ja ilu on ta valmis hea meelega külalistega jagama. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Selle kohta võib julgelt öelda, et see ongi maailma lõpp," tõdeb Ronaldo Sildnik, kes nädalast nädalasse valab Soomes betooni selleks, et saaks Alutaguse metsade rüpes üles ehitada vana talukoha ning lasta ka teistel nautida kuumas saunas või karastavas tiigis olles Eesti metsa öiseid džunglihääli.

Õhtujuht ja motomees Ronaldo Sildnik, kes käinud aastaid kalevipojana Soomes raha teenimas, elab Tammikus. "Kunagi, kui ma sinna maja ostsin, mõtlesin, et see ongi mu unistus: oma maja maal," meenutab ta. Tegelikult polnud see aga päris see: liiklusmüra toas tuletab kogu aeg meelde, et tegemist on siiski pigem linna kui maaga. Nii otsiski ta juba pikka aega midagi, mis oleks kärast ja melust hoopis eemal. Lõpuks leidiski. Seal, kust teised inimesed pigem põgenevad ja kus pole alles jäänud mitte ühtegi inimest, kes aasta ringi kohapeal elaks − Alutaguse laantes asuvas Metskülas.

Kõik see, mis on vana, väärib peremehe hinnangul päästmist. On see siis vana saun, kooguga kaev või sealsamas koogu otsas aastaid rippunud ämber.
Kõik see, mis on vana, väärib peremehe hinnangul päästmist. On see siis vana saun, kooguga kaev või sealsamas koogu otsas aastaid rippunud ämber. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles