"7 linna muusika" kõige eksootilisem külaline on idamaist tegu HaftCraft Belgiast

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Et populariseerida fagoti ja kontrafagoti kõlavärve ja vägevust, lõid Belgia rahvusliku sümfooniaorkestri solistid Bert Helsen ja Filip Neyens viis aastat tagasi − 2014 − ansambli HaftCraft, mida kaunistavad ka neli daami. Sopran Ana Naqe on fotol punases kleidis.
Et populariseerida fagoti ja kontrafagoti kõlavärve ja vägevust, lõid Belgia rahvusliku sümfooniaorkestri solistid Bert Helsen ja Filip Neyens viis aastat tagasi − 2014 − ansambli HaftCraft, mida kaunistavad ka neli daami. Sopran Ana Naqe on fotol punases kleidis. Foto: Eesti Kontsert

Kõige eksootilisem esineja tänavusel "7 linna muusika" festivalil tuleb kohale tänavu Belgiast ja selleks on ansambel HaftCraft, kes esineb laupäeval, 13. juulil kell 19 Jõhvi kontserdimaja saalis kontserdiga "Variatsioonid Pärsia teemadel". Saal ehitatakse kollektiivi jaoks spetsiaalselt nõnda ringi, et muusikud asuvad keskel ja publik nende ümber ringis. 

Kahjuks ei saa fagott populaarsuselt isegi mitte 21. sajandil võistelda enamiku teiste sümfooniaorkestri pillidega.

Sellise ebaõigluse vähendamiseks otsustasid Belgia rahvusliku sümfooniaorkestri solistid Bert Helsen ja Filip Neyens viis aastat tagasi − 2014 − luua ansambli HaftCraft, milles oleks võimalik demonstreerida fagoti ja kontrafagoti kõlavärve ja vägevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles