Põdra põhjustatud liiklusõnnetuses hukkus tuntud kohvikupidaja

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Põdraohu eest hoiatav liiklusmmärk maanteel.
Põdraohu eest hoiatav liiklusmmärk maanteel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ööl vastu neljapäeva sai teele jooksnud põdra põhjustatud avariis surma Rita Lipp, kes on kohapeal tuntud kohvikupidaja.  

Õnnetus juhtus neljapäeval kell 00.25 Toila vallas Kohtla-Järve lähistel Tallinna-Narva maantee 152. kilomeetril, kus 53aastase mehe juhitud BMW X6 põrkas kokku põdraga. Kokkupõrke tagajärjel paiskus põder vastassuunavööndisse, kus tabas rängalt väikekaubikut Peugeot Rifter, mida juhtis 40aastane mees. 

Põder paiskus läbi Peugeot esiklaasi, läbis salongi ning lendas tagumise ukse kaudu välja. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus Peugeot' juhi kõrval istunud Rita Lipp (40).

Põhjarannikule teadaolevalt osales Rita Lipp eelmisel päeval korraldatud meresõidul, mille käigus hiljuti valminud puulaev sõitis Toilast Purtsesse.  

Ritla Lipp oli kohapeal tuntud kohvikupidaja, kes opereeris koos Aare Rebbaniga Jõhvi kontserdimaja kohvikus Noot ning eraldi oma ettevõttega ka Narva vabalava söögikohas Kohvik Nr2. Varem on ta tegutsenud ka Alutaguse puhke- ja spordikeskuse kohvikus. 

"Eks see lööb paljud asjad nüüd segamini nii hingeliselt kui tööalaselt," ütles  Aare Rebban juhtunust rääkides. Ta lisas, et ei oska veel öelda, mis saab nüüd kontserdimaja kohvikus tegutsemisest. "Mina olen öelnud, et võiks kohvikupidamisest seal loobuda, Rita aga soovis veel jätkata. Kuigi meil sai eelmisel aastal kolmeaastane rendileping läbi, siis sai see veel aastaks pikendatud. Nüüd ei teagi, mis saab," rääkis ettevõtja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles