Suveõhtu randevuu linnaorkestriga

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Linnaorkester sisustas paljude Kohtla-Järve pargis jalutanute õhtut kauni muusikaga.
Linnaorkester sisustas paljude Kohtla-Järve pargis jalutanute õhtut kauni muusikaga. Foto: Erakogu

Ühel soojal juunikuu laupäeva õhtul Kohtla-Järve rahvaparki jalutama tulnud linlasi ootas ees meeldiv üllatus − linnaorkestri kontsert. Kohtla-Järve kultuurikeskus katsetas uut algatust: toimus suveõhtu randevuu linnaorkestriga.

Poolteist tundi kõlasid Kohtla-Järve kultuurikeskuse trepil juba tuttavad, aga ka uued meloodiad, peamiselt kerge ja kaasakiskuv muusika, mis lausa kutsus tantsima − kultuurikeskuse loomekollektiivide liikmetega liitusid ka paljud möödakäijad.

"Me ei teinud sellele üritusele suuremat reklaami, sest tahtsime vaadata, kuidas möödakäijad reageerivad. Ilusa ilmaga jalutab pargis palju inimesi, eriti vanemaid, ning miks mitte nende jalutuskäike muusika ja tantsudega mitmekesisemaks muuta," arutles kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova. "Sellised traditsioonid on paljudes riikides ja linnades. Suur aitäh orkestri liikmetele, kes olid meelsasti nõus esinema tulema, vaatamata sellele, et neil päevil käis neil aktiivne ettevalmistus laulupeoks."

Ehkki pargis jalutajaid tol õhtul just palju polnud, tantsuplats siiski tühjaks ei jäänud: äsja oli lõppenud vokaalikontsert ning publik jäi kohale, neile lisandusid ka kultuurikeskuse täiskasvanute loomekollektiivide liikmed. Korraldajad on rahul: kõik kavandatu õnnestus, ehkki rahvast võinuks platsil ka rohkem olla. Kohalviibinuid kostitati saiakeste ja teega.

"Suurepärane idee, kõik meeldis väga," sõnas Maria Tuzova. "Kohal oli peaaegu kogu Lada koor: üle kuu aja tagasi läksime me suvepuhkusele ning oleme jõudnud juba üksteise järele igatsema hakata. Suhtlesime, tantsisime ega tahtnud laiali minna isegi siis, kui orkester juba platsilt ära oli läinud. Koduteel aga laulsime laule − hing lausa hõiskas."

Tuzova ja tema kolleegid tänasid muusikuid ja kultuurikeskuse töötajaid ning lisasid, et oleks tore, kui säärased suveüritused toimuks pargis senisest sagedamini.

"Olen sellega nõus. Püüame randevuu orkestriga traditsiooniks muuta," sõnas Svetlana Korotkova. "Järgmine kord tuleme kokku augustis ning kui ilm soosib, siis ka septembris. Muusikud on oma nõusoleku juba andnud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles