Narva Trans kaotas kahe õnnetu vea tõttu euromängu Montenegro klubile

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Narva Transi kapten Marko Meerits võttis avavärava eest süü enda peale - ebamugava põrkega tulnud palli oleks pidanud tõrjuma, aga mitte üritada püüda.
Narva Transi kapten Marko Meerits võttis avavärava eest süü enda peale - ebamugava põrkega tulnud palli oleks pidanud tõrjuma, aga mitte üritada püüda. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Narva Transi avamäng euroliiga eelringis Montenegro klubi FK Buducnost Podgorica vastu lõppes kohtumise alguses ja lõpus tehtud kahe õnnetu vea tõttu 0:2 kaotusega. 

Suurem osal Rakvere staadionil toimunud kohtumise ajast liikus pall keskväljal ja ohtlikke olukordi tekkis kohtumise jooksul vähe. Kuid Montenegro klubile piisas enne nädala pärast toimuvat kodust kordusmängu edu saavutamiseks Transi kahe eksimusest.

12. minutil ei õnnestunud Transi kaptenil, väravavaht Marko Meeritsal, püüda kinni äärelt tulnud palli ja tema näppude vahelt veeres see väravasse. 

"Sissepoole keriv tsenderdus tuli ebamugava maapõrkega. Oleksin pidanud palli ära lükkama, aga üritasin püüda ja siis tuligi selline jama," võttis Meerits esimese värava süü puhtalt enda peale.

Transi parim väravavõimalus oli kohe teise poolaja alguses, kui ameeriklasest ründaja Eric McWoods pääses värava lähistel peaga löögile, kuid pall lendas vastu väravalatti. Buducnosti valitud mängutaktika ei andnud  McWoodsile võimalust kasutada ära oma kiirust vastase pikkade ja aeglasemate keskkaitsjate vastu. 

Kohtumise teine värava sündis mõned minutid enne kohtumise lõppu, kui narvalaste keskkaitsja Roman Nesterovski lükkas oma trahvikastis palli õnnetult vastase jalale, kes andis kiire söödu tol hetkel kaitjate poolt katmata olnud Miloš Mijicile, kes sai vabalt palli 12 meetrilt alumisse nurka lüüa. 

Transi kapteni Marko Meerita sõnul oli meeskond tubli ja võitles ning andis endast parima. "Näha oli, et neil vastasel oli alles hooaja ettevalmistusperiood ning nad ei ole veel tippvormis ning meil olid oma võimalused. Aga jalgpallis on kahjuks nii, et vead maksavad palju," tõdes ta.  

Meerits ütles, et Transil jääb praegu ründeteravusest vajaka. "Oleme selle kallal tööd teinud, aga sellega on keeruline," sõnas ta. 

Tema sõnul on uue peatreerneri Andrei Sjomini soov, et meeskond hoiaks rohkem palli ja söödaks rohkem mööda maad. "Pallihoidmist on kindlasti meie mängus juurde tulnud," sõnas ta. 

Transi poolkaitsja Joseph Saliste tõdes, et vastane oli Transist peaaegu igas mänguelemendis natuke üle. "Meie mängijad ei ole harjunud euromänge mängima. Vastane on 52 korda Euroopa liigas mänginud. Nemad tulid siia ikkagi favoriitidena. Me üritasime anda endast parima. Aga see on meie hetkeseisu tase," sõnas ta märkides kahjutundega, et kui viimane värav oleks õnnestunud ära hoida olnuks 0:1 seisus täiesti hea olnud minna kordusmängule. "Tegime tubli esituse, aga otsustavaks said pisiasjad, vastane  on tehniliselt üle. Me ei suuda neile meeskondlikult vastu hakata." 

Montenegrost saabus Rakveresse oma klubi toetama paarkümmend fänni, kes eelkõige avapoolajal hoogsa lauluga endast märku andsid. Narvast oli Transile kaasaelama sõitnud paarsada poolehoidjat, kes skandeerisid aeg-ajalt "Narva Trans! Narva Trans!" ja põristasid trumme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles